Audreys budskap till exets nya flickvän: Tack för att du tar hand om mitt barn

Att alla bonusföräldrar skulle vara som "den elaka styvmodern" i de klassiska sagorna är långt ifrån sanningen.


Är det något vi har lärt oss av Disneys sagor (och kanske till viss del skadats av) så är det att styvmorsor är totala monster.

Men tiderna ändras, stjärnfamiljer och bonusfamiljer är som vilka vanliga familjer som helst. Bilden av bonusföräldrar är betydligt mer positivt laddad nu.

En som vet allt om det, är Whitney McGraw som är bonusmamma till lilla Riley.

I ett Facebookinlägg nyligen delade Rileys mamma Audrey Nicole med sig av sin kärlek och uppskattning till Whitney, som bonusmamma till hennes barn.

Audrey Nicole och hennes dotter Riley. Bildkälla: Facebook

Audrey, från Virginia i USA, skriver i sitt inlägg att hon är så tacksam för Rileys bonusmamma, som tar hand om dottern när hon bor hos sin pappa, som att Riley var Whitneys eget barn.

"Varför är så många mammor svartsjuka och elaka mot deras expartners nya flickvän? Ingen har påstått att det skulle vara en lätt uppgift att ta hand om ett barn som inte är ditt eget. Så om den nya flickvännen verkligen försöker, stöt inte bort henne."

Audrey skriver också i sitt inlägg att det viktigaste för henne är att hennes barn blir älskat, och om det är av fler personer än hennes två egna föräldrar är det bara positivt.

Lilla Riley med sin bonusmamma Whitney McGraw. Bildkälla: Facebook

"Jag skulle aldrig försöka få henne att känna sig utanför, jag är otroligt tacksam för att hon finns. Tjejer, väx upp och fokusera på att vara en bra mamma istället. Älska mer, hata mindre!"

Sedan hon skrev inlägget plockades det upp av flera stora Facebooksidor och spridningen tog raketfart. I dag har hennes inlägg delats nästan 150 000 gånger och fått över en halv miljon reaktioner.

Många andra Facebookanvändare har delat med sig av sina egna fantastiska upplevelser av bonusföräldrar och är glada att se Audreys hyllning till de som ofta får stå i skuggan av föräldraskapet.

Det om något borde ju bevisa att den gamla förlegade bilden av den onda styvmamman borde glömmas och begravas direkt.

Här kan du läsa Bianca Meyers rörande text om hennes rädslor inför att själv bli "den elaka styvmodern". Och för dig som trots allt älskar Disneys klassiker, så får du bara inte missa Emma Watson i nya filmatiseringen av Skönheten och Odjuret.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du en bonusförälder som du vill hylla?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Polisen i Göteborg rapporterar om knivlagen

"Två personer bråkar på Nils Erikssonsplatsen. En av dem ska enligt de första uppgifterna bära kniv.", skriver polisen på sin hemsida.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig 1000-lappar

1 timme sedan
Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för gängkopplat mord i Uppsala

1 timme sedan
En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.