Rabbit r1
Flera bärbara AI-assistenter kommer nu ut på marknaden. - Foto: Rabbit, Richard Drew/AP

Nya AI-produkterna som kan ersätta din smartphone

Antalet bärbara AI-assistenter som kan ersätta din smartphone har ökat i och med lanseringen av Rabbit's "r1" som kan lära sig att kontrollera dina appar och utföra flerstegsuppgifter.


Rabbit är det senaste företaget att kasta sig in i ringen när det kommer till bärbara AI-assistenter. I viktklassen finns redan några tunga konkurrenter, bland annat Humane som grundats av två Apple veteraner. Humane visade, efter mycket hemlighetsmakeri, upp sin "AI-pin" i november förra året. 

Nu har Rabbit lanserat sin produkt "r1", designad av svenska företaget Teenage Engineering, till ett lägre pris än Humane's "AI-pin", på runt två tusen kronor medan "AI-pin" ligger på cirka sju tusen och med en månadskostnad på ungefär 300 kronor.

iPhone föll 5 000 meter från flygplan: "Inga repor"

AI som kan lära sig

Rabbit OS på "r1" är designad för att kunna kontrollera appar och hemsidor åt dig, och allt du behöver göra är att be den, inte olikt Siri, Alexa och andra röst-assistenter. Den kan beställa en Uber åt dig, planera dina resor och spela musik, men även svara på frågor och leta upp information från internet.

Du ska även kunna lära den egna funktioner och processer genom att visa den hur du gör någonting på din dator eller mobil, och sedan ska den kunna återupprepa det du gjorde när du ber den.

Humane's "AI-pin" är även den röst-kontrollerad. Istället för en touch screen har den en laserprojektor som kan projicera information på din hand, och som du kan kontrollera med diverse gester. 

Apple-kunder får miljarder i ersättning – telefonerna var för sega

Inte designad att ersätta din smartphone

Till The Verge säger Jesse Lyu, VD och grundare för Rabbit, att "r1" inte är designad för att ersätta din smartphone men den kan vara så bra att den gör det ändå. "r1" kommer med en liten touch screen, en mikrofon och en roterande kamera. 

OpenAI till New York Times efter stämningen: "Manipulerat"

OpenAI skapar "iPhone för artificiell intelligens"

Sen explosionen av generativa AI modeller och LLMs som ChatGPT har företag experimenterat med sätt för att få AI-mjukvaran att fungera i hårdvaruformat.  

The Information var först att rapportera att Sam Altman, VD för OpenAI som skapat ChatGPT inledde ett samarbete med den legendariska Apple-designern Jony Ive för att skapa va de kallar en "iPhone för artificiell intelligens". 

Läs mer: Nya Wi-Fi-teknologin certifieras: "Banbrytande"

AI
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!