Nu släpps Apple Vision Pro i USA – här är första recensionen.
Nu släpps Apple Vision Pro i USA – här är första recensionen. - Foto: MKBHD/Youtube / Jeff Chiu/TT

Så bra är Apple Vision Pro – experten recenserar

Apple:s nya mixed reality-headset Apple Vision Pro släpptes i USA den 2 februari. Nu har den första recensionen kommit ut.


Teknikexperten Marques Brownlee släppte nyligen en av de första recensionerna av Apple:s nya VR/AR-headset Apple Vision Pro på sin Youtube-kanal MKBHD. Här är en sammanställning av vad han anser är produktens främsta styrkor och främsta svagheter.

Läs mer: Apple satsar på AI – kommer till iPhone

Apple Vision Pro: Plus

  • Innovativ och intressant: Apple Vision Pro får beröm av Marques Brownlee för att vara en ny och riskfylld satsning för Apple, som skiljer sig från deras vanliga produktuppdateringar.
  • Högupplösta skärmar: Mikro-OLED-skärmarna på headsetet erbjuder oöverträffad skärpa och upplösning, vilket ger en uppslukande visningsupplevelse. Headsetet använder också smart fovea-styrd rendering, som ger extra hög upplösning exakt där användaren tittar.
  • Spårar ögon och händer: Apple Vision Pro har enligt Marques enastående ögonspårning och handkontroll, vilket förbättrar användarinlevelsen.
  • Bra omgivningskamera: Enligt Marques erbjuder Apple Vision Pro den bästa omgivningskameran bland VR-headsets, så att användarna kan interagera med den verkliga världen runt omkring dem på ett smidigt sätt.
  • Integration med ekosystem: Starkt stöd för Apple:s ekosystem, inklusive iMessage, foton, FaceTime och Mac Virtual Display, vilket gör det särskilt tilltalande för användare som redan har andra Apple-produkter.
  • Rumsligt ljud: Ger en omslutande ljudupplevelse som kompletterar headsetets visuella naturtrohet.
Vill du testa Apple Vision Pro? Foto: Noah Berger

Läs mer: Arc Search: Nya hotet mot Google

Apple Vision Pro: Minus

  • Vikt och komfort: Headsetets vikt och bekvämlighet noteras av Marques Brownlee som nackdelar. Det kan göra en långvarig användning sämre.
  • Begränsat synfält: Synfältet är något begränsat, vilket kan liknas vid att titta genom skidglasögon – något som kan försämra upplevelsen över tid.
  • Urval av appar: Det nuvarande utbudet av appar är begränsat, vilket kan påverka enhetens användbarhet och attraktionskraft just nu, menar Marques.
  • Batteritid: Den relativt korta batteritiden är även den ett bekymmer.
  • Pris: Priset för Apple Vision Pro ligger för närvarande på 3 499 dollar, vilket motsvarar runt 37 000 kronor.

Många är imponerade av Apple Vision Pro. Foto: Noah Berger/TT

Läs mer: Så använder du ChatGPT:s betalversion – helt gratis

Apple Vision Pro recension – se hela klippet

Här kan du kika på hela recensionen av MKHBD:

Apple Vision Pro är inte tillgänglig för köp i Sverige just nu, och när headsetet släpps här är fortfarande obekräftat.

Läs mer: Daniel Ek rasar mot Apple: "Förvrängning"

Informationen och texten i artikeln är framtagen med hjälp av AI-verktyg. Den är därefter bearbetad och faktagranskad av Nyheter24.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!