Använder du fortfarande ChatGPT:s gratisversion?
Använder du fortfarande ChatGPT:s gratisversion? - Foto: STELLA Pictures/ddp/abaca press / Leif R Jansson / TT

Så använder du ChatGPT:s betalversion – helt gratis

Använder du gratisversionen av ChatGPT? Då tar du inte vara på teknologins fulla potential. Här är två sätt att använda chattrobotens nyaste och bästa version – helt gratis.


Skillnaden mellan gratisversionen, GPT 3.5, och betalversionen, GPT 4, av ChatGPT är enorm. Den sistnämnda versionen är smartare, skriver bättre och tränad på mycket mer information. Det stora problemet är att den i dagsläget kräver en prenumeration på 20 dollar i månaden – något som alla inte är villiga att betala. Som tur är finns det två metoder som låter dig använda GPT-4 gratis.

Läs mer: Microsofts stora förändring – för första gången på 30 år

Så använder du GPT-4 gratis

För att slippa kostnaden men ändå kunna använda GPT-4 finns det två hemsidor du kan använda dig av: Bing Copilot och Chatbot Arena.

Bing är Microsofts sökmotor som under snart ett år har haft en integrerad AI vid namn Copilot (tidigare Bing Chatt) som kan svara på frågor, söka på internet och skapa bilder åt dig. AI:n i fråga är baserad på GPT-4 – och den är helt gratis att använda. Allt du behöver göra är att gå in på hemsidan och börja chatta. Här är länken.

Foto: Skärmavbild/Bing

Läs mer: Så känner du igen fejkade AI-bilder – tecknen många missar

GPT-4 är gratis med Chatbot Arena

Den andra hemsidan, Chatbot Arena, är lite mer okänd, men minst lika bra. Hemsidan är gjord för att mäta olika språkmodellers prestation baserat på vilket svar användaren tycker mest om. Du frågar en fråga, och hemsidan ställer den till två olika chattrobotar. Då ska du bestämma vilket svar du tycker är bäst – utan att veta vilka språkmodeller som svarat. Här kan du se vilka språkmodeller som är bäst just nu, enligt hemsidans användare.

Men hur kan man använda sidan för att få tillgång till GPT-4? Jo, du klickar in dig på fliken "Direct Chat" högst upp på hemsidan.

Foto: Skärmavbild/chat.lmsys.org

Sedan behöver du bara välja "gpt-4 turbo" i rullgardinslistan längre ner på sidan, och börja chatta.

Foto: Skärmavbild/chat.lmsys.org

Här är länken till Chatbot Arena.

Läs mer: Så skyddar du dig mot AI-bedrägerier: "Svårt att stå emot"

Läs mer: Microsofts nya AI till mobilen – det kan den göra

/
AI
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!