Is i drinken har alltid varit en självklarhet... eller?
Is i drinken har alltid varit en självklarhet... eller? - Foto: Giphy / Imgur

Därför ska du aldrig beställa is i drinkar på restaurang

Ni vet säkert redan vad det här kommer att innebära men håll i er nu... På riktigt... Varning för känsliga.


En najs drink eller mugg med läsk vill man naturligtvis avnjuta med en massa is. I alla fall de flesta av oss.

Giphy

Det finns dock en otroligt äcklig anledning till att du kanske borde tacka nej till isen – för att vara på den säkra sidan.

På Reddit delade nämligen restaurang- och barpersonal med sig av erfarenheter där isen innehåller snuskigt mycket bakterier. Varför undrar du?

Jo, ismaskinerna är inte prioriterade att städas. Det gäller givetvis inte alla restauranger, men... Kolla bara på den här bilden:

Imgur

Den föreställer nämligen en städning av just en ismaskin. I en annan tråd på Reddit skriver en användare som jobbade på ett café som hittade "en död spindel och rödmögel i ismaskinen".

Ytterligare en användare skriver att "vad som verkligen är äckligt är att isen börjar smaka mer och mer som flott ju mer isen smälter och det är vanligt där det serveras friterad mat".

Studier har också gjorts, dock i Storbritannien, där sex av tio restauranger innehöll mer bakterier än toalettvatten, skriver Mirror. Tidigare har ju Nyheter24 också skrivit om att man ska vara försiktig när det kommer till citron i drinkarna också. Inget kul får man ha kvar...

Som sagt så gäller det här verkligen inte alla restauranger då många faktiskt gör ett strålande jobb när det kommer till renligheten.

Men om du är kräsmagad kanske det är bäst att säga nej till isen. Tråkigt med rumstempererad drink dock...

Giphy

Dessutom är det lika äckligt att inte diska sin vattenflaska som att slicka på toalettsitsen så... Ja... Försiktighet är nyckeln.

Glöm isen men glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ska du sluta beställa is på restauranger och barer?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

Här går 100 företag i konkurs – varje vecka

I Stockholm har över 1 100 företag gått i konkurs under de första tolv veckorna 2024. Det är lika mycket som hela resten av landet sammanlagt, visar färska siffror från Tillväxtanalys. – Lågkonjunkturen slår undan fötterna för allt fler företag, säger Stockholms Handelskammares ekonom.

Polisen i Örebro rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka har inträffat på Rv 50 Lillån i Örebro", skriver polisen på sin hemsida.

FN: Israel hindrar 7 oktober-offer från att prata

Israel hindrar FN:s utredare från att prata med vittnen och offer från 7 oktober-attacken. Det uppger FN:s tidigare chef för mänskliga rättigheter, Navi Pillay, som leder en utredning om angreppet.

Hizbollah: Skickat drönare mot Israel

Den Irantrogna shiamilisen Hizbollah i Libanon tar på sig en drönarattack mot Israel på tisdagen.

Bostadsbyggandet faller i USA

Bostadsbyggandet i USA sjunker. Nystartade bostadsbyggen föll med 14,7 procent i mars, till en årstakt på 1,32 miljoner byggen. Det är den lägsta nivån sedan augusti i fjol, visar nya siffror från det amerikanska handelsdepartementet.