I Portofino kan det stå dig dyrt om du tar bilder och selfies på fel ställen.
I Portofino kan det stå dig dyrt om du tar bilder och selfies på fel ställen. - Foto: Pexels

Populära turistorten förbjuder selfies – kan ge dyra böter: "Kaos"

Är du en sådan turist som gärna tar en selfie eller två när du är ute på resande fot? Då kanske du gör bäst i att undvika det italienska semesterparadiset Portofino.


Att vilja dokumentera sin resa genom bilder och video hör till vanligheterna och på senare år har nog de allra flesta gjort sig skyldiga till att ta en selfie eller två framför någon populär sevärdhet.

Men det är just detta som Matteo Viacava, borgmästare i fiskebyn tillika semesterparadiset Portofino i nordvästra Italien, fått nog av, rapporterar BBC.

Turisternas dyra picknick-miss – fick bot på 43 000 kronor

Turister i Portofino riskerar dyra böter

De många turister som reser till Portofino varje år och som vid ortens mest populära platser stannar för att ta bilder och selfies skapar nämligen vad Matteo Viacava beskriver som "anarkistiskt kaos". Detta eftersom man orsakar trafikstockningar och försämrad framkomlighet för gångtrafikanter.

Man inför därför ett förbud mot att ta bilder och selfies i vad man kallar "no-waiting"-zoner och den som trotsar förbudet, som började gälla från och med påskhelgen, riskerar böter på 275 euro, vilket motsvarar drygt 3 100 kronor.

Förbudet gäller dagtid fram till oktober, enligt BBC.

Förbuden som gäller för turister i Venedig – kan ge dyra böter om du bryter mot dem

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!