Ska du resa till Venedig i sommar? Se upp för det här!
Ska du resa till Venedig i sommar? Se upp för det här! - Foto: Armando Franca/David Cliff/TT

Populära turiststadens hårda regler – badkläder straffas med dyra böter

Nog för att det är viktigt med ordning och reda, men man kan lugnt säga att lokalpolisen i den ack så omtyckta sommarpärlan Venedig har tagit det hela steget längre.


Att semestra i Italien är en sommardröm för många svenskar, men det kommer inte utan stränga regler. I förra veckan kunde Nyheter24 rapportera att den omtyckta turistdestinationen Sorrento fått nog – av bröstvårtor.

Den politiska ledningen har nu infört en lagändring som gör det straffbart att visa sig barbröstad, enligt CNN

Italienska Sorrento inför förbjuder att gå barbröstad

Och att bryta mot förbudet kan stå dig dyrt. Stadens borgmästare Massimo Coppola skriver i ett Facebook-inlägg att bötessumman kommer att ligga mellan 25 till 500 euro, motsvarande ungefär 266 till 5 300 svenska kronor.

”Inget mer av detta oanständiga beteende”, skriver han i inlägget. 

”Det är därför som jag har skrivit under denna förordning som förhindrar människor från att gå runt med bara bröst och i badkläder.”

Här kan du läsa mer om förbudet mot bara bröst i Sorrento.

Målet: Bevara stadens renlighet, hygien och säkerhet

Men Sorrento är inte den enda staden som har strikta förbud för vad turister och boende får göra, och inte. Kommunen i den ack så populära kanalstaden Venedig har listat en hel rad förbud på sin hemsida, som alla bestraffas med böter

Med på listan finns både rimliga regler och till synes oskyldiga beteenden, reglerade av lokalpolisen för att "bevara stadens renlighet, offentliga hygien och säkerhet". 

Foto: Poppe Cornelius/TT

Här är förbuden som gäller i Venedig - hela listan

Det här får du inte göra som turist i Venedig:

  • Du får inte förtära mat eller dryck sittande på marken, eller sittande/liggandes på trappor, broar, monument och fontäner. Bötessumma: 1 050-1 200 svenska kronor.
  • Du får inte bada eller simma i kanalerna. Bötessumma: 3 700 kronor.
  • Du får inte kasta skräp eller sopor på marken. Bötessumma: 3 700 kronor
  • Du får inte gå runt barbröstad eller i badkläder. Bötessumma: Drygt 2 600 kronor
  • Du får inte mata duvor eller fiskmåsar. Bötessumma: 260-5 200 kronor
  • Du får inte cykla eller leda en cykel. Undantaget är mellan busstorget och tågstationen, där du får leda cykeln. Bötessumma: 1 050 kronor
  • Du får inte campa eller tälta på allmänna platser. Bötessumma: 2 100 kronor

Ska du resa till Venedig i sommar? Då gäller det att se upp – den som blir ertappad med att bryta mot reglerna riskerar i många av fallen att bli eskorterad från platsen av polis.

Källa: Città di Venezia

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.