Ska du resa till Venedig i sommar? Se upp för det här!
Ska du resa till Venedig i sommar? Se upp för det här! - Foto: Armando Franca/David Cliff/TT

Populära turiststadens hårda regler – badkläder straffas med dyra böter

Nog för att det är viktigt med ordning och reda, men man kan lugnt säga att lokalpolisen i den ack så omtyckta sommarpärlan Venedig har tagit det hela steget längre.


Att semestra i Italien är en sommardröm för många svenskar, men det kommer inte utan stränga regler. I förra veckan kunde Nyheter24 rapportera att den omtyckta turistdestinationen Sorrento fått nog – av bröstvårtor.

Den politiska ledningen har nu infört en lagändring som gör det straffbart att visa sig barbröstad, enligt CNN

Italienska Sorrento inför förbjuder att gå barbröstad

Och att bryta mot förbudet kan stå dig dyrt. Stadens borgmästare Massimo Coppola skriver i ett Facebook-inlägg att bötessumman kommer att ligga mellan 25 till 500 euro, motsvarande ungefär 266 till 5 300 svenska kronor.

”Inget mer av detta oanständiga beteende”, skriver han i inlägget. 

”Det är därför som jag har skrivit under denna förordning som förhindrar människor från att gå runt med bara bröst och i badkläder.”

Här kan du läsa mer om förbudet mot bara bröst i Sorrento.

Målet: Bevara stadens renlighet, hygien och säkerhet

Men Sorrento är inte den enda staden som har strikta förbud för vad turister och boende får göra, och inte. Kommunen i den ack så populära kanalstaden Venedig har listat en hel rad förbud på sin hemsida, som alla bestraffas med böter

Med på listan finns både rimliga regler och till synes oskyldiga beteenden, reglerade av lokalpolisen för att "bevara stadens renlighet, offentliga hygien och säkerhet". 

Foto: Poppe Cornelius/TT

Här är förbuden som gäller i Venedig - hela listan

Det här får du inte göra som turist i Venedig:

  • Du får inte förtära mat eller dryck sittande på marken, eller sittande/liggandes på trappor, broar, monument och fontäner. Bötessumma: 1 050-1 200 svenska kronor.
  • Du får inte bada eller simma i kanalerna. Bötessumma: 3 700 kronor.
  • Du får inte kasta skräp eller sopor på marken. Bötessumma: 3 700 kronor
  • Du får inte gå runt barbröstad eller i badkläder. Bötessumma: Drygt 2 600 kronor
  • Du får inte mata duvor eller fiskmåsar. Bötessumma: 260-5 200 kronor
  • Du får inte cykla eller leda en cykel. Undantaget är mellan busstorget och tågstationen, där du får leda cykeln. Bötessumma: 1 050 kronor
  • Du får inte campa eller tälta på allmänna platser. Bötessumma: 2 100 kronor

Ska du resa till Venedig i sommar? Då gäller det att se upp – den som blir ertappad med att bryta mot reglerna riskerar i många av fallen att bli eskorterad från platsen av polis.

Källa: Città di Venezia

/
Senaste nytt

Polisen i Åstorp rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan

Viaplay säljer brittiska verksamheten

1 timme sedan
Viaplay köpte förra året den brittiska strömnings- och tv-kanaloperatören Premier Sports för 387 miljoner kronor. Nu säljer Viaplay tillbaka verksamheten till de tidigare ägarna, rapporterar Dagens industri. Försäljningspriset är hemligt.

USA-börsen: Bilar vinnare – skinka förlorare

1 timme sedan
Indexrörelserna på New York-börsen var marginella på onsdagen. Breda S&P 500-index backade 0,1 procent och Nasdaqs tekniktunga kompositindex tappade 0,2 procent, medan Dow Jones industriindex stängde oförändrat.

Polisen rapporterar om brand, Solna

2 timmar sedan
"Det kommer ut rök från en bostad i ett flerfamiljshus i Huvudsta", skriver polisen på sin hemsida.

Haninge: Polisen rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"En personbil på riksväg 73 i södergående riktning invid trafikplats Jordbro har kört av vägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Därför slutar unga med adhd-medicin

2 timmar sedan
Många slutar med sina adhd-behandling inom ett år. Dålig uppföljning och känslan av att läkemedlen inte behövs kan vara förklaringar enligt experter. Det kan handla om en bristande självinsikt och att man lever ganska mycket i nuet, säger professor Susanne Bejerot.