Mardrömsviten bruten

SAIK besegrade Timrå med 2-0 och tog tre oerhört viktiga poäng i streckstriden.

Skellefteå lyckades bryta mardrömsviten på åtta raka förluster ikväll, då man tog en livsviktig 2-0 seger hemma i streckmötet mot Timrå, efter att lagets kritiserade slovakduo levererat och fixat de båda målen.
- Vi behövde poängen, konstaterar Ivan Majesky.

Under Skellefteås långa förlustsvit har mycket av kritiken riktats mot lagets dyra utländska spelare - som Petr Tenkrat, Tomas Surovy och Ivan Majesky. Ikväll hamnade dock alla tre i poängprotokollet, då Skellefteå tog en efterlängtad 2-0 seger hemma mot Timrå.

Surovy gav västerbottningarna ledningen med 1-0 i slutet av den första perioden och med dryga tre minuter kvar, gjorde defensivbacken Majesky sitt andra mål för säsongen, då han fastställde slutresultatet till 2-0.
- Det var en fin pass och jag träffade mål. Vi behövde detta för vårt självförtroende, säger Majesky till ppv.

Majesky själv stod på -8 i plus/minus-statistiken inför kvällens möte med Timrå, men höjde sig nu, liksom många av hans lagkamrater. En förlust här och Skellefteå hade fått titta ned mot alla streck.
- Det har varit tufft sista tiden och vi åkte på en tuff förlust mot Södertälje senast. I dag jobbade vi bra som grupp och vi behövde de här poängen. Nu måste vi vinna nästa match och bygga vidare på det här, menar han.

Streckstrid har det varit hela säsongen för Timrå och Gabriel Karlsson, förra säsongen i Skellefteå just. Kvällens förlust gör förstås ingenting för att förbättra den den prekära situationen.
- Första perioden jobbar vi på bra. I andra var jag inte vad vi gör men i tredje försöker vi trycka på. Men de får sitt andra mål och då blir uppförsbacken mycket brantare, konstaterar Karlsson.

/
/

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.