1 av 2
- Foto: Facebook / Bobby Gladden / Faksimil
2 av 2
- Foto: Facebook / Bobby Gladden / Faksimil

Skolskyttens Facebookstatus delad nära tusen gånger

Den 15-åriga Robert Wayne Gladden skrev på Facebook: "First day of school, last day of my life. t(~_~t), fuck the world", innan han begav sig till Perry Highs första skoldag för att brutalt skjuta ner sina klasskompisar.


Lexikon

t(~_~t) Betyder "fuck you"

Källa: Urban Dictionary 

BALTIMORE. Statusen "Första dagen i skolan, sista dagen i mitt liv. t(~_~t) dra åt helvete världen" har redan delats nästan 1 000 gånger på Facebook. Det var även via sociala medier den 15-åriga skolskyttens namn kom ut i media efter att elever på Perry High började twittra ut hans namn, det skriver Gawker

Anledningarna till delningen av hans senaste facebookstatus är olika. En del vill påvisa att han faktiskt slängde ut en varning klockan 6:30 på morgonen. Andra skriver nedlåtande saker om hans goth-stil - det mörka, långa hår som hänger i hans ansikte och de svarta kläderna - och varnar för "sådana sorts människor". 

Det var på måndagen, första skoldagen för Perry Highs gymnasium, som Robert Wayne Gladden tog bussen till skolan med ett skjutvapen han tagit från sin faders hus. Med sig hade han också en flaska vodka som han tog några klunkar av innan han några timmar senare började skjuta i skolcafeterian under lunchen. 

När han tog upp skjutvapnet försökte en studievägledare stoppa honom men Robert Wayne Gladden hann skjuta en salva mot en grupp studenter som satt och åt lunch. En person som skadades och befinner sig just nu i ett kritiskt tillstånd. 

Enligt polisen var Robert Wayne Gladden mobbad i skolan men polisen tror inte det var anledningen till att han begick brottet. Han sitter nu häktad, misstänkt för de mordförsök som skedde på måndagen, enligt Baltimore Sun.

/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!