Tack och adjö, Anthony Weiner.
1 av 7
Tack och adjö, Anthony Weiner. - Foto: Montage
Weiner under sitt allra sista tal.
2 av 7
Weiner under sitt allra sista tal. - Foto: Ap / SCANPIX
Han nämnde aldrig sin fru Huma Abedin (till höger). Har hon till slut lämnat honom?
3 av 7
Han nämnde aldrig sin fru Huma Abedin (till höger). Har hon till slut lämnat honom? - Foto: Kathy Willens / AP / SCANPIX
Den gamla sexchattspartnern Sydney Leathers dök dock upp på valvakan.
4 av 7
Den gamla sexchattspartnern Sydney Leathers dök dock upp på valvakan. - Foto: Ap / SCANPIX
Bilder på Weiners penis dök upp i somras på TheDirty.com.
5 av 7
Bilder på Weiners penis dök upp i somras på TheDirty.com. - Foto: Faksimil TheDirty.com
2011 skickade han även ut bilder på sig själv i bar överkropp.
6 av 7
2011 skickade han även ut bilder på sig själv i bar överkropp.
Det blev ingen Weiner for mayor.
7 av 7
Det blev ingen Weiner for mayor. - Foto: Kathy Willens / AP / SCANPIX

Nu är det över – här "vinkar" penispolitikern adjö till sin karriär

Hej då, Anthony Weiner! Nyheter24:s Gustav Holmström och Viktor Adolfsson sammanfattar en politikers smärtsamma fall från toppen. Från kalsongbilden till det sträckta långfingret.


"Penispolitikern" internationellt hyllad

Efter en av Nyheter24:s artiklar om Weiner fick en av grundarna bakom sajten Buzzfeed nys om användningen av ordet "penispolitikern". Det ledde till en rad tweets där amerikaner på ett eller annat sätt gjorde sig roliga över svenskans briljanta ordförråd.

NEW YORK. Natten till onsdagen var det till slut över. Anthony Weiners karriär slutade på flykt från journalister i en taxi efter att ha kommit klart sist i New Yorks borgmästarval.

Men problemen började långt tidigare. Den tidigare kongressledamoten Weiner har inte haft det så himla lätt de senaste åren. Det hela började för två år sen när Weiner, som vid den tiden sågs som en påläggskalv i det demokratiska partiet, hamnade mitt i en twitterskandal. 

Det visade sig att Weiner hade skickat en serie opassande bilder till kvinnor som absolut inte var hans fru Huma Abedin. Snart fick han hård kritik från USA:s president Barack Obama. Sen tvingades han mycket riktigt också till att avgå och Weiner försvann från den politiska scenen.

Comebacken som kom av sig

Men i april i år började ryktena sippra ut – Weiner var sugen på en comeback och planerade att försöka bli borgmästare i New York. Till en början verkade det också gå ganska bra. Weiner vågade sig till och med tillbaka till Twitter, och möttes av en serie skämtare.

Snart började det dock skita sig för Weiner. Först dök det upp tidigare opublicerade penisbilder, tagna långt efter att han avgått, sen gjorde en 23-åring vid namn Sidney Leathers entré. 

Något som absolut inte var bra nyheter för Weiner och hans stab. Och framförallt inte för Abedin. Hon berättade nämligen att hon under 2012 fått kontakt med Weiner, efter att denne skickat en "poke" till henne på Facebook, och snart började de båda sexchatta med varandra.

Porr- och musikkarriär för älskarinnan

Leathers läckte utdrag ur deras chatt, sa att hon var ledsen för det hela och lät sen meddela att hon funderade på en porrkarriär. Vilket hon strax efteråt också gjorde.

Så till tisdagskvällens händelser. Det började med att Weiner kom hopplöst sist i Demokraternas omröstning till borgmästarposten i New York. Med endast 4,94 procent av rösterna var han långt efter de fyra övriga kandidaterna.

Här någonstans fick Leathers den briljanta (?) idén att dyka upp på Weiners valvaka. Med sig hade hon en skylt med orden "Don't vote Weiner, download Weinerizer":

"Weinerizer" är namnet på den låt hon släppte tidigare under sommaren, en parodi på Britney Spears gamla dänga "Womanizer":

Enligt Gawker sa Leathers att hon kände sig "dragen till platsen" när hon dök upp vid Weiners kampanjhögkvarter.

Har frun lämnat honom till slut?

Som om det inte vore nog med problem för Weiner verkar det dessutom som att hans fru till slut har gett upp hoppet. Hon var inte med vid hans sista tal till sina (kvarvarande) anhängare. Och trots att han droppade namn till höger och vänster sa borgmästarkandidaten aldrig sin frus namn under talet:

När det hela var över ville Leathers, och förmodligen de flesta närvarande journalister, att Weiner och hans gamla sexchattspartner skulle träffas. 

Flydde i panik

Det ville dock inte den före detta kongressledamoten. I stället flydde han rakt genom en McDonaldsrestaurang ut i en gränd för att slippa träffa kvinnan han haft telefonsex med. Detta fångades lämpligt nog i ett par Vineklipp:

Bilden som satte punkt

Väl ute i gränden slängde sig Weiner in i sin bil, och åkte iväg. Men han passade på att ge en allra sista hälsning till journalisterna innan han lämnade rampljuset för gott: ett utsträckt långfinger.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

1 timme sedan
Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.