Mordet på ​16-åriga Junko Furuta som skakade omvärlden: Våldtogs och torterades i 44 dagar
Fallet kom att skaka om både Japan och omvärlden. - Foto: Wikimedia Commons

Mordet på ​16-åriga Junko Furuta som skakade omvärlden: Våldtogs och torterades i 44 dagar

Mordet på 17-åriga Junko Furuta 1989 är än idag känt som en av de mest omskakande brotten i Japans historia.


Junko Furuta var en 17-årig japansk flicka som blev offer för ett fruktansvärt och brutalt brott år 1989 som skakade om Japan och omvärlden. Den unga kvinnan blev kidnappad, våldtagen och torterad under en fasansfull period på 44 dagar.

Fallet involverade fyra tonåringar: Hiroshi Miyano, Jō Ogura, Shinji Minato och Yasushi Watanabe. De kidnappade Junko den 25 november 1988 och höll henne fången i en lägenhet i Tokyo. Under den långa fångenskapen utsattes hon för en rad extrema fysiska och psykiska övergrepp.

Leonarda Cianciulli gjorde tvål av sina mordoffer: "Väldigt söt"

Motivet bakom brottet

Anledningen till att Junko blev kidnappad är inte helt klar, men det finns några teorier och spekulationer kring motivet bakom brottet.

Enligt vissa källor tror man att kidnappningen var en direkt följd av en pågående konflikt mellan en av förövarna, Hiroshi Miyano, och en av Junkos vänner. Det sägs att Miyano kidnappade Junko för att utöva hämnd på vännen genom att tortera och förnedra henne.

Det har också föreslagits att brottet kan ha haft sexuell sadism som motiv. Förövarna kan ha valt Junko som offer på grund av hennes ungdom, oskuld och sårbarhet. Det är viktigt att notera att exakta detaljer om motivet inte alltid har varit klara och att informationen som har rapporterats om händelsen kan variera. 

Filmade våldtäkterna och tortyren

Förövarna genomförde systematiska våldtäkter på Junko och tvingade henne att underlåta sig själv medan de filmade hennes lidande. De torterade henne på de mest sadistiska sätten, inklusive att bränna henne med cigaretter, slå henne med tillhyggen och tvinga henne att utföra sexuella handlingar med föremål.

Junko blev också utsatt för intensiv misshandel, inklusive upprepade slag och sparkar mot hennes kropp. Hon tvingades att svälja giftiga ämnen och dricka sitt eget urin. Förövarna höll henne i bojor och utsatte henne för omänsklig behandling under långa perioder av isolering.

Trots att Junko upprepade gånger vädjade om hjälp och bad männen att släppa henne, ignorerade de hennes lidande och fortsatte med grymheterna. Under tiden hotade de också med att döda hennes familj om hon försökte fly eller söka hjälp.

Fallet Linda Chen: Så lever sambon Mats Alm idag

Torterades till döds

Den 4 januari 1989 nådde tragedin sin hemska höjdpunkt. Förövarna ökade intensiteten av sina tortyrmetoder, vilket resulterade i att Junko misshandlades svårt och utsattes för omfattande fysisk stress. Hon avled av sina skador samma dag.  

Rädda för att bli påkomna, dumpade de hennes kropp i en 55-liters trumma, fyllde den med betong och lämnade den på en cementbil.

Polisen började utreda fallet baserat på de få ledtrådar som fanns tillgängliga. Ett avgörande ögonblick inträffade när en av förövarna, Hiroshi Miyano, greps för att ha stulit en bil. Under förhör avslöjade han att han var inblandad i mordet på Junko Furuta.

Miyano erkände sitt deltagande, berättade var kroppen fanns och namngav sina medbrottslingar: Jō Ogura, Shinji Minato och Yasushi Watanabe. Deras gripande skedde successivt när polisen genomförde räder och samordnade insatser för att spåra upp dem.

Dömd till hängning

Under rättegången erkände alla fyra förövarna sitt deltagande i brottet och detaljerade de fasor de utsatte Junko för under hennes fångenskap. Deras rättegångar ägde rum separat, och de dömdes till olika straff beroende på graden av deras inblandning och deras individuella roller i brottet.

Miyano, som ansågs vara huvudförövaren, dömdes till döden genom hängning. Ogura och Minato fick livstids fängelsestraff, medan Watanabe, som var minderårig vid tiden för brottet, fick ett kortare fängelsestraff.

Mordet på Junko Furuta har blivit en av de mest uppmärksammade brotten i Japans historia och har fortsatt att väcka starka känslor av förfäran och ilska hos människor över hela världen.

Sveriges farligaste kvinnor: Det här gör de på sina permissioner

Källa: Allthatsinteresting

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!