Det finns flera turistfällor att undvika under sommarens resa.
Det finns flera turistfällor att undvika under sommarens resa. - Foto: Pexels

Turistfällorna du ska undvika på sommarens resa: "Dyrare"

Att resa utomlands behöver inte nödvändigtvis bli en prischock, trots den svaga kronan. Men det finns fortfarande turistfällor som kan leda till onödiga utgifter, enligt reseexperten Lottie Knutson.


Sommaren är här och många svenskar beger sig ut på resande fot för att varva ner, ta del av nya miljöer och njuta av ledigheten.

Och faktum är att semestern, trots att den svenska kronan är svag, inte nödvändigtvis behöver innebära några enorma utgifter om man väljer rätt resmål.

– Det behöver inte vara en prischock, har reseexperten Lottie Knutson tidigare sagt till Nyheter24.

Här kan du läsa om några prisvärda resmål just nu.

Lottie Knutson: Undvik dyra paketutflykter

Men väl på plats gäller det fortfarande att tänka till och det finns faktiskt vissa turistfällor som man, om man vill spara några slantar, gör rätt i att undvika, enligt Lottie Knutson.

– Innan man köper dyra utflykter borde man kolla om det går lika bra att ta sig dit kommunalt. Många av de här färdigpaketerade utflykterna kan vara dyrare än nödvändigt. Man åker i stora bussar där man ska stanna vid 15 andra hotell för att hämta upp fler. Ingår mat är den ofta ganska dålig också.

Om det inte går att åka kommunalt och hyrbilarna är dyra tipsar Knutson om att istället hyra en taxi.

– För en liten peng kan man ofta hyra en taxi för en dag och åka till alla de här kända utflyktsmålen.

Reseexperten Lottie Knutsons uppmaning inför sommaren: "Räkna med trafikkaos"

Passa dig för onödiga utgifter under utflykten

Om man är på varmare breddgrader och ska ge sig ut till fots för att upptäcka sin semesterdestination är det allra bäst att passa på under morgonen eller eftermiddagen. Temperaturen dagtid kan nämligen lätt leda till onödiga utgifter, menar Lottie Knutson.

– När det är så varmt får man nästan panik och det är då man tenderar att börja köpa dyra grejer, dyr mat och dyr dryck. 

Den som absolut vill ge sig ut under dagens varmaste timmar bör planera sin utflykt.

– Se då till att ladda upp innan genom att gå till en lokal supermarket där man köper det man behöver på förhand, säger Knutson.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!