Reseexperten Lottie Knutson tipsar om de mest prisvärda sista minuten-resorna just nu.
Reseexperten Lottie Knutson tipsar om de mest prisvärda sista minuten-resorna just nu. - Foto: Stella Pictures och Pexels

Här är de mest prisvärda sista minuten-resorna just nu: "Verkligen köpläge"

Nu är det äntligen semestertider och många vill komma bort. Men kanske har du inte bokat någon resa ännu? Ingen fara. Det finns prisvärda sista minuten-resor som kan rädda ledigheten för den rastlöse.
– Det är verkligen köpläge för den som vill komma iväg, säger reseexperten Lottie Knutson till Nyheter24.


Sommaren är här och många är sugna på att lämna vardagslunket i Sverige och sätta lite guldkant på tillvaron i nya omgivningar.

Och för den som inte bokat någon utlandsresa än och som inte vill öppna plånboken alltför mycket finns det goda chanser att fynda.

– För varje grad som termometern stiger här så sjunker priserna på sista minuten-resor till det ännu varmare Medelhavet, säger reseexperten Lottie Knutson till Nyheter24 och fortsätter vidare:

– När jag kollade läget senast kunde man få en sista minuten-resa till Grekland, med flyg och boende för två personer, för under 4 000 kronor och det är långt, långt, långt under självkostnadspris. Så det är verkligen köpläge för den som vill komma iväg, få lite miljöombyte och få mycket semester för pengarna. 

Lottie Knutson: "Behöver inte vara en prischock"

Den rådande ekonomin, med en svag krona, är heller inget hinder, enligt Lottie Knutson. 

– Välj då, till exempel i Medelhavet, all inclusive. Och sedan är det faktiskt så att, även om kronan är svag, så är det mycket billigare att leva vid de här klassiska semesterdestinationerna såsom Kreta, Rhodos eller orter i Turkiet och Kroatien. Det behöver alltså inte vara en prischock.

Reseexperten pekar till exempel på hur en ny undersökning, genomförd av Ving, visat att en matkasse, som skulle kosta 300 kronor i Sverige, är billigare på sex populära resmål vid Medelhavet:

  • Alanya, Turkiet (cirka 200 kronor)
  • Rhodos, Grekland (cirka 220 kronor)
  • Parga, Grekland (cirka 240 kronor)
  • Mallorca, Spanien (cirka 250 kronor)
  • Kroatien (cirka 260 kronor)
  • Cypern (cirka 280 kronor)

Reseexperten: "Betydligt bättre prisnivå"

Men man behöver inte åka hela vägen till Medelhavet för att få en prisvärd semester. 

– Om man absolut vill lämna Sverige så kan man även kika på resor i vårt närområde såsom våra baltiska grannländer, Estland Lettland och Litauen, men även Polen. Där är det betydligt bättre prisnivå när det kommer till att leva generellt, men också på hotell och restauranger, säger Lottie Knutson.

– Dit går också väldigt prisvärda färjor.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!