Camping i Stockholm.
Camping i Stockholm. - Foto: ALI LORESTANI / Ali Lorestani / TT

Camping i Stockholm? Här är allt du behöver veta

Upptäck Stockholms vackra natur och spännande stadsliv från en campingplats


Stockholm är en fantastisk stad som har något för alla. Oavsett om du vill uppleva kultur, historia, shopping, nöjen eller gastronomi, så finns det i Sveriges huvudstad. Men visste du att du också kan njuta av Stockholms vackra natur och skärgård från en campingplats? I den här artikeln ger vi dig allt du behöver veta för att campa i Stockholm. Vi tipsar om fem populära campingplatser som är värda att besöka och vad du kan göra i närheten av dem.

Bredäng Camping

Bredäng Camping är en högt och vackert belägen campingplats i ett lugnt läge invid Sätraskogens naturreservat och 350 m från Mälarhöjdsbadet med sandstrand, lekplats, hopptorn och badbrygga. Här kan du koppla av i grönskan eller ta ett dopp i Mälaren. Om du vill utforska staden kan du ta en reguljär ångbåt från Mälarhöjdsbadets brygga till Stockholms Stadshus eller Drottningholms Slott. Du kan också ta tunnelbanan från Bredängs station och vara i city på 19 minuter. Campingen har 4-stjärniga servicehus, restaurang med rättigheter och lågsäsongpriser.

Långholmens Husbilscamping

Långholmens Husbilscamping är en centralt belägen husbilscamping på Södermalm med gångavstånd till bad och tunnelbana. Här kan du parkera din husbil på en av de 14 platserna och njuta av utsikten över Riddarfjärden. Du kan också promenera till Långholmens strandbad, Hornstulls marknad eller Södermalms mysiga kaféer och butiker. Campingen har eluttag, toaletter, duschar, tvättstuga och wifi.

Rösjöbaden Camping & Stugby

Rösjöbaden Camping & Stugby är en familjevänlig campingplats i Sollentuna med närhet till både natur och stad. Här kan du bo i stuga eller tält vid Rösjön, som erbjuder bad, fiske och båtuthyrning. Du kan också besöka Rösjöbadets äventyrsbad med rutschkanor, bubbelpooler och bastu. Om du vill åka in till Stockholm kan du ta bussen från campingen till Häggviks station och sedan pendeltåget till city på 25 minuter. Campingen har servicehus, lekplats, minigolf, restaurang och kiosk.

Eriksö Camping

Eriksö Camping är en naturskön campingplats på Värmdö med utsikt över Stockholms inlopp. Här kan du bo i stuga eller husvagn vid havet eller i skogen. Du kan också bada från klippor eller sandstrand, hyra kajak eller cykel, spela boule eller volleyboll eller grilla vid eldstaden. Om du vill uppleva skärgården kan du ta båten från Eriksö brygga till Sandhamn, Grinda eller Vaxholm. Du kan också ta bussen från campingen till Slussen på 40 minuter. Campingen har servicehus, bastu, tvättstuga och wifi.

Stockholm Swecamp Flottsbro

Stockholm Swecamp Flottsbro är en idyllisk campingplats i Huddinge med närhet till både natur och stad. Här kan du bo i stuga eller tält vid Flottsbro friluftsområde, som har Stockholms längsta sandstrand vid sjön Mälaren. Du kan också åka skidor i Flottsbrobacken, vandra i naturreservatet Gömmaren eller spela golf på Segeltorps golfklubb. Om du vill besöka Stockholm kan du ta bussen från campingen till Fruängens tunnelbanestation och sedan åka till city på 30 minuter. Campingen har servicehus, lekplats, restaurang och kiosk.

Som du ser finns det många campingplatser i Stockholm som passar olika smaker och behov. Oavsett om du vill bo nära vattnet, skogen eller stan så finns det ett alternativ för dig. Camping i Stockholm är ett perfekt sätt att kombinera natur och stad. Du kan njuta av friluftsliv, bad, fiske och skärgård samtidigt som du har nära till kultur, historia, shopping och nöjen. Så vad väntar du på? Packa din väska och upptäck Stockholm från en campingplats!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!