Veckans panel består av...
1 av 4
Veckans panel består av...
Vicky Eriksson.
2 av 4
Vicky Eriksson.
Linnea Lujak.
3 av 4
Linnea Lujak.
Viktor Frisk.
4 av 4
Viktor Frisk.

Är tjejer mer intrigerande än killar?

PANELEN. Många anser att tjejer i allmänhet är mer benägna att starta bråk och dramatik medan det med killar ofta är mer raka rör. Vad tycker vår panel?


Veckans panel

Viktor Frisk, 16 år, modell och bloggare.
Bloggar på: http://viktorfrisk.com

Vicky Eriksson, 16 år, studerar och bloggar.
Bloggar på: http://imvicky.se

Linnea Lujak, 23 år, säljare och bloggare.
Bloggar på: http://linnealujak.blogg.se

Viktor Frisk:

- Tjejer överanalyserar generellt mer och kan då tolka saker mer annorlunda än killar, därför är det vanligt att det uppstår konflikter. Medan killar ser bara det som hörs och tänker inte mer på ett "dolt" budskap som tjejer verkar leta efter.


Vicky Eriksson:

- Eftersom jag är transexuell så kan man säga att jag levt i både kill- och tjejvärlden. Och tjejer är betydligt värre än vad killarna är. Tjejer ska alltid hitta fel på varandra, skapa drama för minsta lilla sak. Visst, det gäller inte alla men den bild jag har är det så i de flesta fall. Killar är mer "whatever, vem bryr sig" om saker, men tjejer kör på "hon ska få!" om något händer. Så ja, absolut från min synvinkel är tjejer betydligt mer intrigerande än killar!


Linnea Lujak:

- Jag tror faktiskt att tjejer generellt är mer intrigerande än vad killar är. Jag upplever att tjejer skapar mer drama och intriger medans killar är mer rakt på sak. De tar saker som de kommer utan att göra upp planer och lever mer i nuet. Tjejer vill ha hundra procent koll samt ha en plan för det de vet ska hända och även det som kanske kommer att hända. Många tjejer har också en förmåga att analysera lite för mycket och vill alltid ha en anledning till allt som händer.

- Jag tror att tjejer i en konkurrenssituation är mer benägna att skapa intriger medan killar istället använder sig av fysisk styrka. Denna skillnad behöver ju inte bara vara könsrelaterad, utan varierar mycket mellan personligheter. Kanske har det med uppväxt och uppfostran att göra? Hur vi blev behandlade som barn och vilka vi umgicks med då...

- Själv har jag ganska svårt för intriger och tar hellre saker som de kommer, det brukar bli lättast så!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!