Adam Johnson hedrades med en tyst minut i Pittsburgh.
Adam Johnson hedrades med en tyst minut i Pittsburgh. - Foto: Gene J. Puskar/AP/TT

Avlidna spelaren hedrades med tyst minut i NHL

Hockeyspelaren Adam Johnson dog efter att en skridsko träffat halsen. I natt hedrades Johnson med en tyst minut inför mötet mellan hans förra klubb Pittsburgh och Anaheim i NHL. Han finns i våra tankar och i våra böner, säger Pittsburghs lagkapten Sidney Crosby.


Det var i lördags kväll, under matchen mellan Nottingham och Sheffield i den brittiska hockeyligan, som olyckan inträffade.

En motståndarens skridsko träffade förre Malmöspelaren Adam Johnsons hals i samband med en kollision på isen. Han dog senare på sjukhus, 29 år ung.

Johnson gjorde sex matcher för Pittsburgh under sin NHL-karriär. Och när förra klubben tog emot Anaheim hemma i Pennsylvania hölls en tyst minut i hans ära.

— Vi har tänkt på honom sedan det här hände. Han finns i våra tankar och i våra böner, säger Pittsburghs lagkapten Sidney Crosby, tidigare lagkamrat med Johnson, till Expressen.

Brittisk polis har meddelat att man ska utreda Johnsons död och Englands hockeyförbund har infört obligatoriskt halsskydd, vilket träder i kraft den 31 december.

— Jag saknar ord för att beskriva den sorg jag känner. Det var verkligen en tragisk olycka. Han var en fantastisk kille och jag är stolt över att ha fått vara hans tränare. Det är en ära, säger Pittsburghtränaren Mike Sullivan.

Anaheim vann matchen med 4–3.

TT
/
/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!