På grund av det rådande säkerhetsläget i Sverige blir det inget firande med svenska folket om Sverige vinner JVM-guld.
På grund av det rådande säkerhetsläget i Sverige blir det inget firande med svenska folket om Sverige vinner JVM-guld. - Foto: Adam Ihse/TT

Säkerhetsläget stoppar JVM-firande

Det blir ingen firande med svenska folket om Sverige vinner JVM-finalen mot USA i kväll. Det är dessvärre inte aktuellt, med tanke på läget som råder, säger Martin Lundby, landslagskoordinator på förbundet till Expressen, och syfta på det rådande säkerhetsläget i Sverige.


Senast Sverige tog JVM-guld var 2012. Då hyllades de blågula hjältarna av tusentals människor i Kungsträdgården i Stockholm.

Men något sådant firande blir det inte om juniorkronorna tar hem fredagens final på hemmaplan.

— Det blir som för alla andra landslag det senaste året. Fotbollen och handbollen har tagit samma väg. Det beror helt på den terrornivå som Sverige ligger på just nu, säger Lundby till Expressen.

I somras höjdes terrorhotnivån i Sverige från tre till fyra på en femgradig skala. Det innebär att myndigheterna gör bedömningen att det är hög sannolikhet att aktörer har avsikt och förmåga att genomföra attentat.

Ett eventuellt guld kommer därför att firas lugnt på spelarnas hotell, skriver Svenska hockeyförbundet i ett pressmeddelande.

TT har varit i kontakt med Juniorkronornas landslagskoordinator Martin Lundby, som hänvisar till presschefen Linus Hugosson.

TT
/
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!