Diskuskastaren Daniel Ståhl har en plan för sitt framtida jobb, efter diskuskarriären är över.
Diskuskastaren Daniel Ståhl har en plan för sitt framtida jobb, efter diskuskarriären är över. - Foto: Jessica Gow/TT & Christine Olsson/TT

Daniel Ståhls oväntade val – det vill han jobba med i framtiden

Den svenska diskuskastaren Daniel Ståhl har i en intervju meddelat vad han planerar att jobba med efter det att diskusen läggs på hyllan.
– Jag är väldigt intresserad, säger Daniel Ståhl.


Den svenska diskuskastaren Daniel Ståhl har vunnit det mesta i diskusringen: OS-guld, VM-guld, EM-silver, otaliga SM-medaljer och därutöver tilldelades han Bragdguldet 2023.

Med andra ord går det skapligt för världens bästa diskuskastare. Och även om han inte planerar att avsluta karriären ännu så har han dock börjat slipa på planer kring vilken sysselsättning han vill ha efter idrottskarriären.

Så visade Daniel Ståhl upp flickvännen för första gången: ”With my lady...”

Daniel Ståhls yrkesval efter idrottskarriären

När han deltog i ett panelsamtal i Helsingfors tidigare i veckan meddelade han om de smått otippade planerna för framtiden.

– Jag är väldigt intresserad av skådespeleri just nu. Sedan kan det så klart dyka upp andra intressanta jobberbjudanden när min idrottskarriär tar slut en dag, sa han då enligt den finska tidningen Iltalehti och tillade:

– Jag älskar att agera. Både finsk och svensk film intresserar mig.

Och de som tror att han skojade fick snabbt insikten av att Ståhl var i allra högsta grad allvarlig med sitt intresse för film- och tv-branschen.

– Det är verkligen inget skämt, sa han. 

Här är alla kärlekspar i landslaget i friidrott: ”Försökte länge…”

Daniel Ståhl vill satsa på en karriär som skådespelare efter idrottskarriären. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Daniel Ståhl kan gå i Ricky Bruchs fotspår

Om det blir en skådespelarkarriär får framtiden utvisa. Om så skulle vara fallet skulle han göra en annan svensk diskuslegendar sällskap, nämligen Ricky Bruch

Bruch tog bland annat OS-brons och flera EM-medaljer, utöver flertalet SM-guld, under sin aktiva karriär. 

När han lagt diskusen på hyllan medverkade han i flera filmer, bland annat ”Även änglar kan slå en rak höger” och ”Ronja Rövardotter” är han spelade rollen som Labbas. 

Daniel Ståhls löfte till familjen – innan rekordkastet: ”Nu jävlar…”

Den före detta svenska diskuskastaren Ricky Bruch spelade karaktären Labbas i Tage Danielssons filmatisering om Ronja Rövardotter 1984. Foto: Jan Collsiöö & Stella pictures

Här är Fanny Roos och Daniel Ståhls semesterbilder från Hälsingland

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!