Rögle vann den första åttondelen. Arkivbild.
Rögle vann den första åttondelen. Arkivbild. - Foto: Andras Hillergren/TT

Rögle och Örebro vann – kopplar greppet

Rögle och Örebro kopplar greppet om åttondelsfinalerna. Detta efter att Rögle vänt och vunnit mot Timrå medan Örebro avgjorde sent mot Luleå. Jag älskar den här tiden på året i hockey, säger Rögles Rodrigo Abols.

SHL-slutspelet inleddes med de två åttondelsfinalerna under torsdagen. I den ena matchen, Rögle mot Timrå, var det gästerna som skulle spräcka nollan.

Filip Hållander accelererade förbi Rögle-försvaret och satte tjusigt 1–0 för Timrå i den första perioden.

Men sedan skulle Rögle vända och vinna med 4–1.

"Bara att njuta av atmosfären"

Först var det Daniel Zaar – som avgjorde den sista grundseriematchen mot Modo – som slog till i numerärt överläge. Sedan var det Albin Sundsvik som höll sig framme och petade in 2–1. Timrå jagade en kvittering men fick i stället se Rodrigo Abols sätta 3–1 efter en spelvändning och Brady Ferguson 4–1 i tom kasse.

En av matchvinnarna, Abols, njöt ute på isen.

— Jag älskar den här tiden på året i hockey. Det är bara att njuta av atmosfären, både hemma eller borta, säger han till TV4 Play.

Örebro avgjorde sent

I den andra åttondelsfinalen, Örebro mot Luleå, blev Samuel Johannesson Örebros stora hjälte. Danick Martel gav Örebro ledningen med sitt första mål för klubben innan Oskari Laaksonen kvitterade.

Men därefter klev Johannesson fram med drygt fem minuter kvar. 23-åringens mål innebar det matchvinnande 2–1 till Örebro.

Till TV4 Play säger Örebro-målvakten Jonas Arntzen:

— Jag tycker att det är en jämn fajt där båda lagen har lite chanser då och då. Jag tycker ändå att man märker att det är den första slutspelsmatchen. Jag tycker inte att något av lagen riktigt vågar gå för det.

— Det blir en ganska defensiv match tycker jag – och det passar oss bra i dag.

SHL:s åttondelsfinaler spelas i bäst av tre matcher. På lördag spelas det matcher igen och eventuella tredje avgörande matcher spelas på måndag.