Storsponsorn dumpar landslagsstjärnan

Snowboardåkaren Kevin Bäckström, 20, tappar sin sponsor Junkyard efter den senaste tidens händelser. Det bekräftar företaget på Facebook:– Vi tar avstånd från hans kvinnosyn.


Detta har hänt:

Oktober 2012: Kevin Bäckström och hans nära vän, som även åker för landslaget, Tor Lundström går på strippklubb i Hintertux. Detta samtidigt som landslaget har träningsläger på platsen. Redan då kritiserade sportchefen Olle Danielsson deras beteende och sa att han "förstår att man kan se jävligt snett  på det" men han ville förbjuda åkarna mot strippklubbar.

Den 25:e februari 2013: Bäckström går till attack mot två reportrar på Nyheter24 på sin blogg och kallar de bland annat för feta och mobbade vilket är droppen som får bägaren att rinna över för snowboardlandslaget. Blogginlägget tas bort men landslaget väljer att stänga av Bäckström på obestämd tid på grund av "kvinnoförnedrande tendenser" och attacken mot Nyheter24:s reportrar. 

Den 26:e februari 2013: 20-åringen blir av med sitt sponsorkontrakt med Junkyard på grund av hans "kvinnosyn". 

Efter att först ha blivit sparkad från snowboardlandslaget dumpas nu Kevin Bäckström av sin storsponsor Junkyard. Junkyard, som säljer kläder och utrustning med skate- och snowboardstil, har tröttnat på Bäckströms foton på Instagram och hans blogg. Detta efter att personer har hört av sig till företaget och ifrågasatt om de verkligen tänker fortsätta sponsra 20-åringen.

"Kevin Bäckström är inte längre en del av junkyards snowboard team. Vi har haft ett bra samarbete med Kevin sedan han var 14 år och har sett honom växa upp till en av landets bästa snowboardåkare, men den kvinnosyn och värderingar han uppvisat på sin blogg samt Instagram är inte några vi delar och vi tar helt och hållet avstånd från dessa.", skriver företaget på sin Facebook-sida.

"Förbannat mycket döden-tråkig kvinnosyn"

Det var tisdagens dom och det officiella uttalandet med en polerad yta. Dock gjorde företaget ett mer personligt uttalande redan under måndagen på sin Facebook-sida – som ter sig vara riktat mot Bäckström.

"Jag vet inte om vi ska gå ut med någon allmän syn på vad den gubben håller på med, men personligen och alla de jag pratat med, på företaget, om hans Instagram-konto och blogg (since forever alltså), är av åsikten "WTF??!!". Och funderar hur mycket man som sponsor bör gå in om kräva förändring. Det finns så förbannat mycket döden-tråkig kvinnosyn inom brädsporter och personligen tycker jag att alla hans sponsorer bör gå ut med ett statement om att detta inte är okej", skrev Junkyard på sin Facebook-sida redan under måndagen och fortsatte.

"Annars kommer vi antagligen aldrig se någon bättring i hela den här frågan. Jag åker till HQ i morgon och ämnar ta upp frågan med de i bestämmandeposition när det kommer till våra teamåkare. Jag återkommer när jag hört vad de säger. Tack för frågan.".

Beslutet är alltså taget och Junkyard har övergett Bäckström. 

Nyheter24 har försökt att nå hans sponsorer Nike och Monster.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

2 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

2 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

2 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

3 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

3 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.