Huvudpersonerna samlade i Jens Lindqvist sportlista för veckan.
Huvudpersonerna samlade i Jens Lindqvist sportlista för veckan. - Foto: SCANPIX/PRIVAT/YOUTUBE

Keene, stripp-gate och demontränare – här är veckans sportlista

I veckans sportlista diskuterar Nyheter24:s sportreporter Jens Lindqvist strippan som har gett eko i Sverige, om uttrycket demontränares rätta bemärkelse och anfallaren som sin fick sin revansch.


Veckans sportlista

Nyheter24 sammanfattar sportveckan varje lördag. Sportreportern Jens Lindqvist sätter fingret på snackisarna och tycker till om det hetaste.

Håller DU med? Tyck till kommentarsfältet eller mejla mig på jens.lindqvist@nyheter24.se.

Veckans utropstecken: Mohamed Bangura, Lasse NilssonViktor Claesson och David Elm. Alla gick före James Keene i kön om anfallsplatserna i Elfsborg – trodde "experterna". Utom Jörgen Lennartsson som gav engelsmannen, som är "fulast i allsvenskan", chansen. Och som han tog den. En hästspark och ett kyligt avslut senare var han hjälte i Anders Svensson-land – och även omgångens spelare i allsvenskan

Veckans frågetecken: Black Armys före detta ordförande Daniel Wilhelmsson är tacksam för oss medier. Han levererar citaten som ofta är omöjliga att dra ur andra. Men hur tänkte han i "stripp-gate"? Utan honom hade det inte AIK:s vd Thomas Edselius behövt svara på varför några enstaka av klubbens supportrar hyr strippor. Hans uttalanden var bensinen på elden – och triggade igång debatten som har pågått under en hel vecka nu. 

Veckans avgå: Lance ArmstrongDet räcker nu. Punkt. 

Veckans snackis: Gräs, tak, publikkampanjer och strippor. Sedan Anders Svensson drack den sista slurken ur champagneflaskan på guldfesten i början på november har vi längtat – och äntligen är allsvenskan igång igen. Det kan inte ens några mansgrisar förklädda i AIK-tröjor göra någonting åt. 

Veckans klipp: Uttrycket demontränare används i positiva ordalag. Men nu är det dags för ändring. Och för Nyheter24 är collegetränaren Mike Rice typexemplet på en tvättäkta demontränare. Här är veckans hetaste klipp – som dessutom slutade med att Rice fick sparken från Rutgers.


/
AIK
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!