Arjen Robben gjorde 1-0 i den 49:e minuten.
Arjen Robben gjorde 1-0 i den 49:e minuten. - Foto: Manu Fernandez/AP/Scanpix
Bayern hade full kontroll över matchen.
Bayern hade full kontroll över matchen. - Foto: Matthias Schrader/AP/Scanpix
Messi kunde inte starta matchen på grund av skada.
Messi kunde inte starta matchen på grund av skada. - Foto: Emilio Morenatti/AP/Scanpix
Nu väntar Dortmund i Champions League-final.
Nu väntar Dortmund i Champions League-final. - Foto: Manu Fernandez/AP/Scanpix

Bayern München krossade Barcelona – igen

Barcelona, utan världstjärnan Lionel Messi, lyckades inte med det omöjliga. Bayern München är vidare till Champions League-final efter att ha besegrat Barcelona med sammanlagt 7-0.

Heltysk final

Champions League-finalen mellan Bayern München och Dortmund spelas på Wembley den 25 maj.

Bayern har vunnit turneringen vid fyra tillfällen (1974, 1975, 1976, 2001).
Dortmund har vunnit en gång (1997).

De senaste åren har klubbarna slagits om titeln i den tyska ligan. Rivaliteten klubbarna emellan har dessutom förstärkts i och med att Dortmunds stjärnspelare Mario Götze blivit klar för Bayern under säsongen.

BARCELONA. Spanjorerna stod inför en närmast omöjligt uppgift inför det andra semifinalmötet mot Bayern München. Och timmarna före matchen blev uppgiften ännu tuffare när världens bäste spelare Lionel Messi meddelade att han inte kunde starta på grund av skada.

Barcelona försökte förgäves sätta press på tyskarna. Men det dröjde ända till den 25:e minuten innan de lyckades skapa en farlig chans. Pedros skott togs dock – efter vissa svårigheter – om hand av Manuel Neuer.

Arjen Robben avgjorde matchen

Liksom rivalerna Dortmund under tisdagen lyckades Bayern hålla 0-0 till halvtidsvilan. Och bara fyra minuter in i den andra halvleken avgjorde man definitivt semifinalserien.

Arjen Robben skar in från kanten och skruvade in bollen i Victor Valdes högra hörn. I samma sekund var en heltysk Champions League-final ett faktum. Men Bayern nöjde sig inte där. I den 72:e minuten gjorde Gerard Pique ett självmål och bara fyra minuter senare utökade Thomas Müller till 3-0.

Bayern München är vidare till final efter sanslösa 7-0 mot Barcelona.

/
/
/
/

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.