Erton Fejzullahu skyllde sin dåliga målform på den för höga press som Magnus Pehrsson satte på honom. Pehrsson slår nu tillbaka.
1 av 5
Erton Fejzullahu skyllde sin dåliga målform på den för höga press som Magnus Pehrsson satte på honom. Pehrsson slår nu tillbaka. - Foto: SCANPIX
Förundersökningen mot de tre Djurgårdssupportrarna som skulle ha hotat Pehrsson lades ned.
2 av 5
Förundersökningen mot de tre Djurgårdssupportrarna som skulle ha hotat Pehrsson lades ned. - Foto: Bildbyrån
Efter en målfattig inledning satte Erton Fejzullahu säsongens första mål i segern över Halmstad.
3 av 5
Efter en målfattig inledning satte Erton Fejzullahu säsongens första mål i segern över Halmstad. - Foto: MAJA SUSLIN/ SCANPIX
Per-Mathias Högmo är ny tränare i klubben och har inlett på ett strålande vis.
4 av 5
Per-Mathias Högmo är ny tränare i klubben och har inlett på ett strålande vis. - Foto: Marc Femenia / SCANPIX
Ordföranden Tommy Jacobsson avgick när Pehrsson lämnade.
5 av 5
Ordföranden Tommy Jacobsson avgick när Pehrsson lämnade. - Foto: © Bildbyrån / NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

Pehrssons svar till Fejzullahu: "En orättvis och felaktig bild"

Djurgårdens förre manager Magnus Pehrsson har fått hård kritik från flera håll efter sitt avhopp från klubben. Dif-stjärnan Erton Fejzullahu har bland annat anklagat Pehrsson för att ha lagt för hård press på honom.– Resonemanget är inte trovärdigt, säger Pehrsson till Aftonbladet.


Pehrsson om hoten

I en intervju i Expressen har Pehrsson talat ut om de anmälda hoten.

– Jag fick ett samtal när jag satt i spelarbussen. Jag upplevde inte det som direkt hotfullt, utan det var mer att man uttryckte en frustration över resultaten och att det var dags för mig att avgå, säger han och fortsätter:

– De ställer ett antal frågor och sedan meddelas det till mig att om vi inte vinner på lördag då är alla emot mig och då kommer jag vara tvungen att avgå.  

STOCKHOLM. Djurgården inledde årets säsong på ett katastrofalt sätt och med ett poäng på sex spelade matcher låg de hopplöst sist i Allsvenskan. Upprörda supportrar ringde då till managern Magnus Pehrsson och besökte även träningsanläggningen vid Kaknäs.

Pehrsson kände sig hotad av supportrarna och valde att lämna sin post i Djurgården efter två år i klubben.

Djurgårdens största stjärna Erton Fejzullahu har tidigare berättat att Magnus Pehrsson hetsade honom och lade för mycket press på honom att vinna skytteligan. Pehrsson möter nu kritiken i en intervju i Aftonbladet.

"Istället för att se sig själv i spegeln"

– Folk får tycka vad de vill, så länge de står för vad de tycker. Det jag kan bli irriterad på är när det är en orättvis och felaktig bild som målas upp. Det finns vissa argument från olika personer som, om man tittar tillbaka i backspegeln, blir motsägelsefulla från en och samma person. Då blir resonemanget inte så trovärdigt, säger han och fortsätter:

– Samtidigt verkar det vara kommentarer om vad som varit, för att ha någon att lägga skulden på i stället för att se sig själv i spegeln, men jag vill inte bemöta det mer än så.

Pehrsson valde att polisanmäla hoten och supportrarna greps. Förundersökningen lades sedan ner då "rekvisiten för olaga hot är helt enkelt inte uppfyllda" och ett flertal röster lät sig höras att Pehrsson tagit en enkel väg att lämna en klubb i kris, något som han själv förnekar bestämt.

"Det var nu man skulle skörda"

– Att det här skulle vara ett sätt för mig att lämna Djurgården … det är helt orimligt. Jag har lagt två år av mitt liv på att bygga det här och det var nu, när fundamentet var på plats, som man skulle börja skörda, säger han till Aftonbladet

Per-Mathias Högmo presenterades för ungefär två veckor sedan som ny tränare för Djurgården och den omtyckte, norske mannen har lyckats vända Djurgårdens kris. Laget ligger fortfarande nu på en jumboplacering i Allsvenskan men är förutom cupförlusten mot Göteborg obesegrade de tre senaste matcherna.

På torsdagen väntar Kalmar och vinner Dif kommer de att börja sin klättring i tabellen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!