1 av 3
Ett klassiskt svenskt fotbollsögonblick.
2 av 3
Ett klassiskt svenskt fotbollsögonblick. - Foto: Marcus Ericsson
– Det här var de nog inte nöjda med, idioterna, sa Pontus Wernbloom efter matchen mot England.
3 av 3
– Det här var de nog inte nöjda med, idioterna, sa Pontus Wernbloom efter matchen mot England. - Foto: Andreas Hillergren

Zlatan om SD: "Vad de säger kliar mig inte"

Zlatan sänkte England på egen hand. Landslaget hoppades att stjärnans match "täppte igen truten" på SD - nu uttalar sig Zlatan själv om frågan.


Så sa stjärnorna efter matchen:

– De är en massa smygrasister de där allihop, sa Mathias Ranégie till Aftonbladet

– Jag förstår inte varför folk är chockade? Sverigedemokraterna har ju alltid varit rasister, sa Jiloan Hamad.

– Zlatan, bilda ett politiskt parti. Du skulle få tillräckligt med % för att komma in i riksdagen. Akta er SD. He is coming for u, skrev Henok Goitom på Twitter.

– Det enda riktigt viktiga var ändå att onsdagen den 14 november gick från Erik Almqvist till Zlatan Ibrahimovic, skrev programledaren Ola Wenström på sin Twitter.

Zlatan om 2012

– Det bästa året hittills! För varje år som kommer så känner jag att jag blir bättre och bättre. Jag har haft ett fantastiskt år, även om jag inte fick vinna något i Milan.

– Men om jag kollar hela paketet med landslaget, Milan, Paris och det första halvåret här, så känner jag att allting har varit på topp. Jag har fått vara frisk, det är det viktigaste och därefter att jag har fått spela precis som jag vill. Man fortsätter utvecklas. Så jag måste säga att det är det bästa året hittills.

STOCKHOLM. Fyra mål varav ett kan vara det snyggaste målet som gjorts någonsin. Att tänka på kvällen den 14:e november när Zlatan Ibrahimovic på egen hand körde över England ger fortfarande gåshud. 

Största krisen i partiet

Samma vecka genomled Sverigedemokraterna sin största kris sedan de fick en riksdagsplats. Expressens avslöjande kring Erik AlmqvistKent Ekeroth och Christian Westling fyllekväll skakade SD och efterspelet ledde till att flera ledamöter fick avgå från sina poster i partiet

Flera landslagsstjärnor uttalade sig efter matchen kritiskt mot Sverigedemokraterna:

– Det här var de nog inte nöjda med, idioterna! Det är jävligt skönt att det blir så här. Det sorgliga är att folk röstar på dem ändå. Jag hoppas han täppte till truten på dem. Det finns inget bättre sätt, sa Pontus Wernbloom till Aftonbladet

Stjärnan bryter tystnaden

Zlatan själv har varit tyst i frågan. Men nu kommer hans första ord kring Sverigedemokraterna och det politiska läget i Sverige.

– Politik och fotboll hör inte samman för fotbollen är en sport alla är välkomna till. Det spelar ingen roll var du kommer ifrån, det är därför vi spelar den här fotbollen för att föra alla tillsammans. För att alla ska kunna njuta och ha en chans utöva något som de tycker om det utan att det ska vara konsekvenser var du kommer ifrån, säger Zlatan Ibrahimovic i en intervju med Expressen.

"Såhär världen ser ut"

Zlatan är född i Sverige men hans mamma är född i Kroatien och hans pappa i Bosnien. Han menar att det är såhär världen ser ut, och det är det bara att acceptera.

– Det är så världen ser ut, det är bara acceptera det, flyta på och hänga med. Men vad de håller på mig har jag inte gett mig in i och det intresserar mig inte. Jag känner mig som svensk, jag är stolt över att vara svensk och jag försöker representera Sverige var jag än kommer i världen. Jag hoppas att jag gör det bra, på det sättet jag kan. Vad de säger kliar mig inte någonstans, säger stjärnan till Expressen.

Men han vill inte blanda sig i politiken och Sverigedemokraterna för mycket, detta sedan han inte anser sig vara insatt nog.

– Politiken är inget jag blandar mig i och jag har inte följt det på det sättet men vi lever i dag i 2012 och nu kommer 2013. Världen ser ut som den gör. Vi kommer från platser över hela världen. Alla har samlats och du har blandningar, säger han till Expressen.


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!