Flygplan kraschade med 53 hundar ombord.
Flygplan kraschade med 53 hundar ombord. - Foto: Anders Wiklund/TT/Dave Martin/AP

Flygplan kraschade med 53 hundar ombord - drogs ut från sina burar

Ett plan med tre personer och 53 hundar kraschlandade på en golfbana i Wisconsin, USA, i tisdags. Golfbanans underhållsarbetare drog ut samtliga personer och hundar ur planet.


Under tisdagen kraschlandade ett plan med tre personer och 53 hundar på en golfbana i Wisconsin, skriver New York Post.

Enligt uppgifter till nyhetssajten var planet på väg från New Orleans till Waukesha för att lämna hundarna på djurskyddsorganisationen "Humane Animal Welfare Society of Waukesha".

Underhållsarbetare på golfbanan arbetade endast hundra meter från olycksplatsen och skyndade sig omedelbart för att hjälpa till efter att planet kraschat.

– Jag var i en byggnad och hörde ingenting, men det var ett par anställda som arbetade på banan som hörde planet och såg det träffa den femte greenen och krascha mellan två träd, säger golfklubbens generaldirektör Jason Hoelz till nyhetssajten.

Drog ut hundarna ur olycksplanet

Flera underhållsarbetare ska sedan ha dragit ut de tre passagerarna från det kraschade flygplanet och sedan hjälpt till att ta ut hundarna som befann sig i sina transportburar. 

Samtliga personer överlevde kraschen och mirakulöst nog ska inga hundar ha omkommit. Några hundar ska ha fått lindriga skador - så som skrapsår.

Tvåhundra golfare kunde ha omkommit

Flera skåpbilar som väntade på flygplatsen på planets ankomst ska sedan ha kört till golfbanan där arbetare började samla in och behandla hundarna - som förväntas bli adopterade utan problem.

– Det var över tvåhundra golfare här i torsdags. För en vecka sedan skulle planet kunnat ha kraschat på golfbanor som folk spelade på, säger Jason Hoelz till nyhetssajten.

Orsaken till kraschen är ännu oklar. 

/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

1 Jan 1970, 01:00