Hund

Hund är ett av Sveriges vanligaste sällskapsdjur


Totalt finns det över en miljon hundar registrerade fördelat på över 750 000 ägare, enligt uppgifter från Jordbruksverket


Vanliga Hundraser i Sverige


Här är några av de mest populära hundraserna i Sverige, enligt Jordbruksverket:

  • Schäfer 
  • Labrador retriever
  • Golden retriever
  • Chihuahua 
  • Fransk bulldog
  • Jack russel terrier
  • Border collie
  • Tax
  • Dvärgpudel
  • Labradoodle


igår 02:38
En man i 30-årsåldern knivskars under natten till tisdagen i Malmö. Mannen hittades vid 01-tiden liggandes på en gångväg i området Sofielund, rapporterar Aftonbladet.
3 dagar sedan 03:10
En bil sprängdes under natten till söndagen i ett bostadsområde i Karlstad. Larmet om en kraftig smäll kom i området Rud strax innan 01.
19 Jul, 16:29
Har du svårt att hitta kantareller? Då kan du träna din hund att göra jobbet åt dig. Läs mer här!
18 Jul, 01:32
En port till ett flerfamiljshus har beskjutits i Jakobsberg nordväst om Stockholm.
14 Jul, 14:58
Skådespelerskan Shannen Doherty har avlidit vid 53 års ålder. Hon är framför allt känd för sin roll som Brenda i tv-serien "Beverly Hills".
12 Jul, 14:05
Kostnaden för att ta ditt husdjur till veterinären ökar. Här är Sveriges dyraste veterinärkliniker, enligt Agria. Läs mer om kostnaderna på Nyheter24!
10 Jul, 12:14
Trots ökad polisiär närvaro sköts en tonårspojke till döds i Bagarmossen i Stockholm. Det går inte att vara överallt hela tiden, säger en polis på plats i det drabbade området till TT.
4 Jul, 14:06
En livsmedelsbutik i Hamra fick på onsdagen oväntat besök av en ren som dök upp bland matvaruhyllorna. Se klippet här!
3 Jul, 10:35
Många husdjursägare tycker att veterinärpriserna i Sverige är för höga. Nu åker svenskar utomlands med sina djur, för att få billigare vård.
3 Jul, 07:43
Att resa utomlands med hund går utmärkt – men kräver en hel del förberedelser. Det gäller att ha koll på regler, papper och sjukdomar.
2 Jul, 21:16
En hund har dödat en annan hund i Haninge söder om Stockholm.
2 Jul, 18:34
Suget efter egen hund har minskat och det sätter avtryck i hundsmugglingen till Sverige, som drastiskt minskat jämfört med pandemiåren.
2 Jul, 18:00
Sommaren är här och fritt ute i naturen växer nässlor som är nyttiga både för människor hundar. Här får du lära dig mer om växten.
2 Jul, 14:52
När sju veterinärer på Tiktok fick frågan om vilken hundras de anser är mest överskattad uppgav sju av dem samma sort. Läs mer här!
30 Jun, 18:14
Det är inte bara vi människor som lever upp på sommaren. Även husdjur kommer ur sina vanliga rutiner – och det ökar risken för skador. Men de faror som hotar husdjuren på sommaren är inte desamma som under resten av året.
28 Jun, 15:04
Nu uppmanar polisen allmänheten att ingripa om man ser en hund instängd i en varm bil. Läs mer på Nyheter24!
27 Jun, 12:36
Godkända andningsvägar för föräldrar till trubbnosiga valpar som föds inom Svenska kennelklubben blir ett krav från årsskiftet.
26 Jun, 16:47
Ica Kvantum Tidaholm tänkte göra en god gärning mot hundägare. Men beslutet togs inte emot som väntat. Läs mer på Nyheter24!
26 Jun, 14:55
Nyheter24 har pratat med Pernilla Melander, pressansvarig på Agria, som berättar vilka hundar som lämpar sig bäst att ta med till kontoret.
23 Jun, 08:00
Cavalier king charles är en sällskapshund som älskas av tusentals hundägare i landet. Men rasen har sjukdomar som inte går att avla bort. För att rädda den har svenska uppfödare tagit ett radikalt beslut.
1 2 3 4 ... 84