Hund

Hunden är en domesticerad underart av varg som tillhör gruppen däggdjur. Det finns många olika hundraser som avlats fram av människan. Hundens barn kallas för valp. 

Små hundar lever i snitt 15–16 år, medan mellanstora och stora hundar normalt sätt lever i 10 till 13 år. När hundar åldras är det inte ovanligt att de blir gråhåriga. 

Understam: 
Ryggradsdjur

Klass:
Däggdjur

Ordning:
Rovdjur

Familj: 
Hunddjur

Släkte:
Canis

Art: 
Varg

Hund.
Hund.


igår 21:51
Råd & Rön har testat 20 olika hundschampon och i flera av produkterna hittade de ämnen som kan vara skadliga för hunden.
igår 18:32
Hur mycket ska en hundvalp kosta? Nyheter24 har pratat med Pernilla Melander på Agria för att ta reda på vad en valp kostar att köpa.
2 dagar sedan 09:50
Centerpartiet vill se hårdare straff för bedrägerier mot äldre och särskilt utsatta personer. Sjunker du så lågt att du lurar av äldre människor sina besparingar. Då ska du sitta bakom lås och bom, säger partiledaren Muharrem Demirok.
3 dagar sedan 05:46
Dörren öppnas och ut springer nioåriga Emily. I sju veckor har hon varit Hamas gisslan och äntligen får hennes far hålla om henne. Jag kramade henne nog för hårt, säger fadern Thomas Hand i en intervju med CNN där han beskriver känslorna av förtvivlan, lättnad och hopp under dotterns gisslantid.
27 Nov, 08:16
När den tjuvaktiva julkalenderfamiljen Knyckertz återförenas i en långfilm spelas mamma Fia av nykomlingen Nina Zanjani. Jag och mina barn kände att hon passade väldigt bra, säger David Sundin, som spelar pappa Bove i familjen.
24 Nov, 22:52
En man som hittats skadad i Limhamn i Malmö har avlidit.
22 Nov, 17:00
När hundar blir äldre kan deras beteenden förändras. Men det kan också bero på en underliggande sjukdom. Därför är det enligt veterinären Simone Hausler viktigt att göra seniorkontroller på sin hund.
21 Nov, 17:50
Har du hund eller funderar du på att skaffa hund? Här är beteendena och agerandena du aldrig ska göra – annars blir hunden deprimerad.
21 Nov, 03:44
Tretusen, 3000, personer i Sverige söker varje år vård efter att ha skadats av hundar.
20 Nov, 17:02
Är du en av dem som brukar pälsa på din hund? Helt onödigt, enligt veterinären Maria Lundvall.
17 Nov, 20:26
Det är inte bara i USA som presidenten haft problem med en hund som bits. Hunden Codrut, hemmahörande hos Moldaviens president, får nu sin dos av strålkastarljuset efter att ha nafsat på Österrikes ledare under ett besök av denne i veckan.
17 Nov, 17:27
Funderar du att skaffa hund? Då ska du se upp för dessa fem sätt som uppfödaren kan lura dig i hundannonser.
13 Nov, 16:51
Det har blivit allt trendigare att ge sin hund rå kost. Här får du veta vilka för- och nackdelar kosten kan ha och vad hundmatsdoktorn egentligen tycker om denna typ av diet.
12 Nov, 10:52
En hund stals från Mörby centrum för påträffas tre timmar senare i Täby med en berusad man som försökte sälja hunden.
11 Nov, 09:41
Funderar du på att köpa hund? Då kan det vara en god idé att lyssna på veterinären Ben Simpson-Vernon som berättar vilka fem hundar han aldrig skulle skaffa.
10 Nov, 12:50
I oktober rörde sig ett stort hunddjur vid Svartberget mellan Jokkmokk och Gällivare kommun. Nu har man med hjälp av dna från ett renkadaver fastställt att det rör sig om en varghybrid – en varg med hundgener, skriver Länsstyrelsen i Norrbottens län.
6 Nov, 20:19
Enligt veterinären Sara Molin finns det inga fördelar med att plocka bort pälsen ur sin hunds öron. Hon menar att det bara gör ont på hunden.
4 Nov, 09:00
American XL Bully förbjuds i Storbritannien från den 31 december med anledning av hundattacker. Hundägare uppmanas till avliva sina hundar.
2 Nov, 16:35
Labrador retrievern Max har blivit utsedd till 2023:s narkotikasökhund. Här får du veta om vilka fina priser han får, förutom den åtråvärda titeln och äran.
31 Okt, 20:46
Den amerikanska kamphundsrasen American XL bully förbjuds i Storbritannien. Hundägare som avlivar sina djur kompenseras med 200 pund.
1 2 3 4 ... 77