Hanna Aler Sjöqvist skriver om vad som är sevärt i veckans teveutbud.
Hanna Aler Sjöqvist skriver om vad som är sevärt i veckans teveutbud.

"Jag tycker ändå att Lassgård är sexig"

Nyheter24:as Hanna Aler Sjöqvist guidar dig genom tablåerna under den regniga sommaren.


Veckans JAPP och ZAPP
VECKANS JAPP

Dokumentären "Kvinnor i väntan på dödsstraff" från 2009 sänds i TV4 Fakta torsdag den 26/7 kl. 20.00. Lite udda kanal, men helt klart  värd att kika in på om man har den i sitt kanalutbud. I dokumentären får man följa tre kvinnor dömda till dödsstraff och man får även de gripande historierna om varför de hamnade i dödens väntrum. 

VECKANS ZAPP

När tevetorkan är som värst drar kanalerna fram alla sina gamla filmer ur arkiven. Har man sett det förr? I veckan visas bland annat "Hajen" (1975), "Big Daddy" (1999), "Gone baby gone" (2007), "Brudens far 2" (1995), "Grabben i graven bredvid" (2002) och sedan har man slängt in några "Jönsson-ligan" och "Dödligt Vapen" också. Visst kan gamla filmer vara bra och värda att se igen. Men ibland får det vara nog. 
Det här är veckan då kvällstidningarnas löpsedlar slutar handla om vädret och börjar handla om OS. Jag, som oberoende journalist, tänker inte bara tipsa om OS i den kommande teveveckan utan blandar och ger lite, precis som vanligt. För att få ut det bästa av vecka 30 behöver ni bara följa guiden nedan, och kanske lägga till några personliga favoriter. 

Måndag 23/7: Alla måndagströtta människor out there, ni får kura ner er i soffan och se på "Wallander - Luftslottet" (TV4 kl. 21.30). När ni ändå ser den kan ni passa på att hitta på egna ord som passar in i en Wallander-titel. Exempelvis "Wallander - Tevekrönikan". Det bästa är att allt i singular fungerar. Ge mig några förslag i kommentarsfältet så kanske jag belönar vinnaren med en surprise. 

Tisdag 24/7: Här kommer det första (och nästan sista) OS-tipset. London lovade att skapa "Världens grönaste OS". Hur gick det med det? (SVT2 kl. 20.00)

Onsdag 25/7: I den brittiska serien "Våra pinsamma kroppar" får vi möta människor med lite pinsamma kroppsliga åkommor. Om inte annat bra teve för att man själv känner sig väldigt "normal". (Kanal5 kl. 20.00)

Torsdag 26/7: Bra drama! "Efter Bröllopet" från 2006 med Rolf Lassgård och Mads Mikkelsen sänds på SVT2 kl. 21.45. Dessutom två snyggingar i samma film. Ja, jag tycker faktiskt att Lassgård är ganska sexig trots min ungdom. 

Fredag 27/7: Nu kommer OS-tips nummer två. Det här får man bara inte missa. Ebba Kleberg Von Sydow inviger OS i London. Det kan bli roligt med tanke på Ebbas förflutna i sportsammanhang som inte existerar. Heja Ebba! (SVT1 kl. 21.00)

Lördag 28/7: Agneta Sjödin tar över efter Gry Forssell i "Sommarkrysset". Det är inte på grund av förra veckans katastrofsändning som man kanske kan tro. I själva verket är det helt enligt planerna, kanske ska Gry få lite semester. Agneta ska presentera bland andra Molly Sandén och Brolle på Grönans scen. (TV4 kl. 20.00)

Söndag 29/7: Kanal 9 sänder den amerikanska komediserien "Shameless". Det är inte premiäravsnittet men jag rekommenderar serien varmt, riktigt bra söndagsunderhållning. 
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

1 Jan 1970, 01:00