Paul Ryan blev på lördagen utsedd till Mitt Romney´s vicepresidentkandidat.
Paul Ryan blev på lördagen utsedd till Mitt Romney´s vicepresidentkandidat. - Foto: Scanpix

Han är Romney´s vicepresidentkandidat

Tillsammans ska de vinna över Obama. På lördagen utsåg Mitt Romney sin vicepresidentkandidat: Paul Ryan.


Paul Ryan

På gymnasiet blev Paul Ryan vald till "Biggest Brown-Noser", vilket är en person som fjäskar sig till saker. Filosofen och författaren Ayn Rand var en stor inspiration för Ryan, vars lära försvarar ett objektivt tankesätt.

Hans största bedrift är författandet av "The Path to Prosperity", en alternativ budgetplan som även Mitt Romney stöder. Planen gör om Medicare till kupongform, och ändrar skattesystemet så att det bara kommer att finnas två skatteklasser. 

USA. Mitt Romney´s kampanjfolk kallar 42-årige Paul Ryan och Mitt Romney, 65, "America´s Comeback Team". Duon ska sopa banan med demokraterna sägs det, och Ryan är redan ett populärt ansikte på den konservativa planhalvan – där han står för en politik med mindre byråkrati och ett starkare rättssystem som lättare ska kunna hjälpa landets utsatta.

Av vissa ses Ryan som en politisk Joker, som kommer in mitt i ett smutsigt spel – där personangrepp mellan Obama och Romney har blivit vardagsmat i valspurts-karusellen.

Budgeten

Ryan´s budget och hans planer på att vilja förändra Medicare, det offentliga sjukförsäkringssystemet, kommer antagligen forma de tre månader som återstår av valkampanjen innan valdagen den 6 november. Ryan kan förvänta sig kritik från demokraterna för att bedriva politik som "skadar ekonomin och skär ner på hjälpen till de som behöver den" samt att "göra Medicare till ett kupongprogram", vilket refererar till Ryan´s ursprungliga handlingsplan.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

1 Jan 1970, 01:00