"Vad säger ni nu?!", skrek Pablo Piñones-Arce till sina gamla supportrar i Hammarby.
1 av 4
"Vad säger ni nu?!", skrek Pablo Piñones-Arce till sina gamla supportrar i Hammarby. - Foto: Bildbyrån / Marcus Ericsson
Brommapojkarnas skytteligaledare fick sitt andra gula kort direkt efter målet.
2 av 4
Brommapojkarnas skytteligaledare fick sitt andra gula kort direkt efter målet. - Foto: Bildbyrån / Marcus Ericsson
Älskad i Brommapojkarna, hatad i Hammarby.
3 av 4
Älskad i Brommapojkarna, hatad i Hammarby. - Foto: Bildbyrån / Marcus Ericsson
Drömmen om Allsvenskan tynar bort för Hammarby.
4 av 4
Drömmen om Allsvenskan tynar bort för Hammarby. - Foto: Bildbyrån / Marcus Ericsson

Därför skrek han mot Hammarbys supportrar

Pablo Piñones-Arce kan ha punkterat Hammarbys dröm om Allsvenskan nästa år. Efter att ha skruvat in en hörna häcklade Pablo Hammarbyfansen. Nu berättar han varför.


BP–Hammarby

Slutresultat: 2–1 (1–1)

Målgörare: 

0–1 Erik Sundin (5)
1–1 Pontus Segerström (24)
2–1 Pablo Pinones Arce (62).

Utvisningar:
Pablo Pinones Arce (BP) (63).

Publik: 4135.

STOCKHOLM. Det var på många sätt en måstematch för att ge fortsatt liv i Hammarbys dröm om Allsvenskt spel 2013. Det mesta talar nu för att drömmer förblir en dröm, detta sedan Pablo Piñones-Arce skruvat in Brommapojkarnas 2-1 mål i gårdagens Stockholms-derby. Efter målet vände sig anfallaren mot Hammarbyfansen och skrek "Vad säger ni nu då?". Nu förklarar Pablo varför han gjorde som han gjorde.

– Det gick överstyr med orden de skrek när jag skulle slå hörnan, säger Pablo Piñones-Arce till Aftonbladet.

Har spelat med Hammarby

Pablo Piñones-Arce som leder skytteligan i Superettan såg att Hammarbys målvakt Johannes Hopf stod för långt ut och utnyttjade läget genom att från hörnflaggan skruva in bollen i mål. Efter målet fick Pablo Piñones-Arce sitt andra gula kort för matchen då han firade målet framför bortasupportrarna. Den 31-åriga anfallaren har ett förflutet i Hammarby och spelade i klubben mellan åren 2001 och 2006.

– Jag hade svårt att vinna deras hjärtan när jag spelade där och jag kommer inte vinna deras hjärtan som motståndare. Men jag har alltid försökt att visa respekt. I dag gick det överstyr med orden som de skrek vid hörnan, säger han till Aftonbladet.

Förstår inte att han blev utvisad

I och med att anfallaren fick sitt andra gula kort på grund av firandet så blev han utvisad. Pablo själv har väldigt svårt att förstå att han blev utvisad.

– Jag har gjort den målgesten förut, bland annat på Söderstadion, och jag kommer säkert att göra det igen. Det är inga problem att fira ett mål men tråkigt att det blev som det blev, säger Pablo till Aftonbladet.

I och med gårdagens seger gick Brommapojkarna upp på andraplats i Superettan. För Hammarby ser det nu mörkt ut, laget ligger 13 poäng efter serietrean Halmstad med sju matcher kvar att spela.

BP
/
Senaste nytt

1 Jan 1970, 01:00

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.