Seher Yilmaz, krönikör på Nyheter24.
Seher Yilmaz, krönikör på Nyheter24.

I min relation är jag aldrig rädd

Jag och min partner hånglar öppet bland folk och visar mer än gärna upp vår kärlek utan att någonsin behöva vara rädda. Detsamma gäller tyvärr inte för alla människor


Seher Yilmaz

Jobbar med public affairs och brinner för jämställdhet.

Följ Seher Yilmaz på twitter här.

Jag möter upp min partner utanförmatbutiken. Vi ger varandra en rejäl kyss och tar varandra i handengenom att kroka i våra pekfingrar i varandras. För min partnergillar egentligen inte att hålla i hand. Detta har fått bli vårlilla kompromiss.

Jag och min partner går påefterlängtad lägenhetsvisning. Vi öppnar skåp, granskar badrumoch drömmer oss bort till ett glas vin efter jobbet på balkongenmed kvällssol. Dagens därpå vinner vi oväntat budgivningen ochskyndar oss glatt till mäklaren för att skriva på alla papper.Mäklaren tar glatt emot oss.

Vi går på klubb ihop. Vi dansar såvi blir helt svettiga. Hånglar. Kramas. Till slut hämtar vi ut vårasaker ur garderoben för att skynda oss hem. Hela resan sitter vialldeles för nära varandra i taxin.

Ovanstående är glimtar ur vårhelt vanliga vardag. Inget anmärkningsvärt. Förutom att ingen blirobekväm av vår kärlek. Ingen tittar snett, ingen kastar glåpordefter oss. Vi behöver aldrig vara rädda när vi visar hur mycket vitycker om varandra på offentliga platser. För vi råkar vara enkvinna och en man i vår relation. Vi får, till skillnad från mångaandra par, leva vår vardag helt i fred. Och jag kan inte förståhur människors kärlek, oavsett kön, kan uppröra någonöverhuvudtaget.

Så länge hbtq-personer är räddaeller känner sig uttittade på grund av sin kärlek, är intearbetet för alla människors lika värde och rätt färdigt. Därförbehövs Pride, i Sverige och i världen. Tack till alla er som gick ilördagens parad både för er själva och för de som inte har denmöjligheten, men också för min och hela samhällets utvecklingsskull.  

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

1 Jan 1970, 01:00