Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här rockar prästen loss i kyrkan

1 av 1

Faksimil SVT

Nyheter | 14/06/2014 16:49

I skolavslutningstider går mycket i traditionens anda. Men det finns vissa som bryter mönstret, till exempel den här prästen som rockar loss i kyrkan.

SUNDSVALL. Under fredagen hade eleverna på låg- och mellanstadieskolorna Gångvikens och Ljustadalens skola skolavslutning. Som vanligt hölls avslutningen i kyrkan, men det hände också något som bröt mot den annars traditionsenliga avslutningen.

Plötsligt började prästen att dansa vilt till Ace Wilders "Busy doing nothing".

– Man måste ju få göra nått roligt för alla fantastiska elever vi har här i vår område. Dom bjuder på sig och då är det klart att jag måste få bjuda på mig, säger prästen Kenneth Ahlenius till SVT:s Mittnytt. 

Chockad

Vanessa Petersson var personen som laddade upp filmen, som nu delats över 13 000 gånger, på Facebook.

– Jag blir lite chockad! Det började lite smått med delningar men att det skulle bli så här hade jag aldrig trott, säger Petersson.                      

Var en "klubbhopper" som ung

Men den dansade prästen lägger inte särskild vikt vid uppståndelsen. Han menar att det är tacksamt att vara präst då det blir ett väldigt liv så fort man gör något som inte folk förväntar sig. Och dansen – den har han alltid haft nära till hands. 

- Jag är en riktig ”klubbhopper” när jag var yngre. Det är väl en tid som är svunnen men som jag gärna återkommer till i själ och hjärta, säger Ahlenius till Mittnytt.

Se prästen Kenneth skaka sina lurviga här: