Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

8-årig pojke tejpades fast stolpe – av elever på skolan

- 23/11/2018, 22:39 -

En åtta år gammal pojke på en skola i Bromölla blev upptejpad på en lyktstolpe av äldre elever i högstadiet. De smetade glass i hans ansikte och filmade händelsen.

En åttaårig pojke i Bromölla i Skåne tejpades fast vid en lyktstolpe av sina äldre skolkamrater. De äldre eleverna ska också ha tejpat pojken runt halsen och smetat in hans ansikte med glass uppger Expressen.

– En kille ska ha hållit fast honom, en annan tejpat med bredare packtejp, en tredje filmade och en fjärde tittade på, berättar pojkens mamman till Kristianstadbladet uppger Lokaltidningen. 

Lärare fick slita loss pojken

Enligt mamman fick hon ett samtal från skolan där de berättade om vad som inträffat. Det var pojkens kompisar som larmade om händelsen till en lärare som sprang till platsen och fick slita loss pojken från stolpen. De äldre eleverna hade då avvikt från platsen.

– Alla föräldrar är vidtalade. Händelsen är polisanmäld och vi har samtidigt gjort en orosanmälan till socialförvaltningen, säger skolchefen Sven Håkansson till Kristianstadbladet, enligt Lokaltidningen.

Det finns också uppgifter om att en film lagts ut på nätet, men enligt skolchefen har kommunen än så länge inte hittat något sådant material.

Fler barn är skärrade efter händelsen

Pojken har sedan händelsen haft svårt att sova och vill av förklarliga skäl inte längre gå till skolan, berättar mamman. Även andra barn i skolan har blivit skärrade efter händelsen då pojken tejpades runt halsen.

Pojken tejpades fast vid en lyktstolpe
Pojken tejpades fast vid en lyktstolpe av äldre elever. Bildkälla: Unsplash

15-årig erkände

En 15-årig kille erkände handlingen och i förhör berättar att han fått en "korkad idé" om att tejpa fast någon i en lyktstolpe. 

– Det var menat som ett skämt, men gick kanske för långt, säger 15-åringen i polisförhören, rapporterar Expressen.

Yrkar på 11 000 kronor i skadestånd

Åttaåringen och hans familj yrkade på drygt 11 000 kronor i skadestånd, men får nöja sig med 7 800 kronor, rapporterar TT, enligt Expressen.

Har du blivit utsatt för mobbning?