Kim Bergstrand tränade laget ute vid kaknäs
Nyheter24 träffade Kim Bergstrand på Djurgårdens träningsanläggning vid Kaknäs - Foto: TT / Hannes Lännerholm

Kim Bergstrand: "Vi gjorde ingen dålig match mot AIK"

Nyheter24 besökte Djurgårdens träningsanläggning på Kaknäs. Tränaren Kim Bergstrand gav en lägesrapport om skadeläget i truppen samt hur de ska studsa tillbaka efter derbyförlusten mot AIK.


Ute på Kaknäs träningsanläggning tränade Djurgården under tisdagsförmiddagen sitt sista pass inför bortamatchen mot Falkenberg. Nyheter24 träffade Djurgårdens tränare Kim Bergstrand som gav en lägesrapport kring Djurgårdens trupp efter derbyförlusten:

– Idag har vi sett till att huvuden och ben är i gott skick. Vi har mest pratat, haft teori och sen sett till att få igång kroppar och huvuden. Det är bara två dagar efter match, säger Kim Bergstrand till Nyheter24.

Djurgården förlorade derbyt mot AIK med 2-0 efter att den norska AIK-spelaren Tarik Elyounoussi hittat luckor i hemmalagets försvarslinje. 

– Vi gjorde ingen dålig match mot AIK, vi förlorade. Det var en betydligt bättre prestation än mot Helsingborg. Fortsätter vi så kommer vi vända det ganska snabbt. Vi har inte gjort en dålig inledning på säsongen, de är bara sista matcherna vi inte tagit tillräckligt mycket poäng, berättar Kim Bergstrand på dagens träning.

Djurgården saknade viktiga mittbacken Marcus Danielsson under derbyt. En hjärnskakning höll honom borta,  men Kim Bergstrand berättar att det går åt rätt håll.

– Det har gått sakta men säkert åt rätt håll. Han har inte fått några bakslag. Det gäller att vara noggranna. Det är en sak att ha ont i foten eller att ha ont i huvudet, säger han.

Samtidigt som Marcus Danielsson är i full träning och på väg tillbaka så saknades Kevin Walker under tisdagens träning. Efter en duell i derbyt med AIK ådrog sig Kevin Walker en skada som även tvingade honom att kliva av i halvtid.

Kamp mellan AIK-spelaren Panos Dimitriadis och Kevin Walker i derbyt. Bildkälla: TT

– Kevin var på ultraljud och magnetröntgen igår. Han gjorde ju någon grej i en närkamp så han var tvungen att kliva av, säger Djurgårdstränaren till Nyheter24. 

Matchen mellan Falkenberg och Djurgården startar imorgon, onsdag klockan 19:00. 

/
/
/
/
Tror du Djurgården kan komma topp3 i år?
Tack för din röst!
Senaste nytt

1 Jan 1970, 01:00