Onsdag 17 Aug
Stockholm

ABBA

ABBA, var en svensk popgrupp mellan åren 1972 och 1983 som bestod av Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Benny Andersson och Anni-Frid Lyngstad. Deras första medverkan i ett officiellt sammanhang var i Melodifestivalen 1973 med låten "Ring ring(bara du slog en signal). Gruppen slutade på en tredjeplats.


Nästa år kom det stora genombrottet för ABBA. Med låten "Waterloo" nådde de ända fram till Eurovision Song Contest i Storbritannien. När alla rösterna var räknade stod de som slutsegrare och det första svenska bidraget att vinna tävlingen någonsin. Låten skulle komma att bli listetta, inte bara i Sverige, utan även i flera andra europeiska länder. I USA skulle den komma att lägga sig som bäst på en sjätteplats på Billboardlistan. 


Popbandet ABBA var, och är, ett av Sveriges mest populära band.

Under de kommande åren rönte gruppen stora framgångar. De toppade musiklistorna i både England och USA, släppte flera hitlåtar som "Money, Money, Money" och "Dancing Queen".


Gruppen tog en paus i början av 80-talet och gjorde en återkomst några år senare men blev inte långvariga. Sista framträdandet blev i januari 1986. 

Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.