Stockholm

Abu Dhabi

Abu Dhabi är Förenade Arabemiratens huvudstad och även huvudstaden i emiratet Abu Dhabi. Det är det största av de sju emirat som utgör just Förenade Arabemiraten.


Abu Dhabi ligger på en ö i Persiska viken som är formad som ett T och som förbinds med fastlandet med hjälp av bland annat tre stora motorvägsbroar. I staden bodde 1,1 miljoner invånare år 2015 och drygt 80% av dessa är utländska gästarbetare. 


Historiskt sett så har pärlfiske varit en viktig ekonomisk näring i Persiska viken, där Abu Dhabi då har varit huvudorten för fisket. Från att ha varit en liten fiskeby har staden på bara några årtionden förvandlats till en supermodern världsmetropol med lyxig shopping, imponerande byggnader och en åtta kilometer lång citystrand. Om du har planerat en resa till Abu Dhabi så kan det vara bra att veta att det bjuds på minst sagt varmt väder och då främst i juli månad. 


Några sevärdheter och aktiviteter du kan roa dig med under resan är bland annat Aquaventure Waterpark som tillhör hotellet Atlantis. Där finns massor av attraktioner, en privat strand och Dolphin Bay där man kan simma med delfiner. 


I Abu Dhabi finns också världens tredje största moské, Grand Mosque, eller Schejk Zayeds moské som den också heter. Där finns också världens största handknutna matta. Men tänk på att du måste ha heltäckande kläder för att kunna besöka den imponerande byggnaden av snövit marmor. 


Missa inte heller ett besök på ökenön Sir Bani Yas, som är en slags arabisk ark. Där finns det tusentals träd och 10 000 djur, med andra ord som upplagt för spännande safari bland geparder, hyenor, giraffer och strutsar. Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.