Lördag 28 Maj
Stockholm

Adele Laurie Blue Adkins

Adele Laurie Blue Adkins föddes den 5 maj 1988 och är en brittisk sångerska som sjunger jazz och soul. Hon gifte sig 2016 med Simon Konecki, VD för Drop4drop och de har en son tillsammans. 

2019 meddelade representanter för Adele att paret skiljer sig efter tre år som gifta. 


Hon slog igenom efter att en kompis publicerat en av hennes demos på Myspace. Genombrottet ledde till hennes första album "19" som släpptes i oktober 2007. Adeles internationella genombrott skedde när hon släppte singeln "Rolling in the deep" som blev en världshit 2011. Hon släppte 2015 sin tredje skriva "25" som innehöll hiten "Hello" och "When We Were Young".


Hon har starka band till sin hemstad Tottenham som hennes första singel "Hometown Glory" handlar om. Hon är även ett stort fan av Tottenhams fotbollslag "Tottenham Hotspur FC". 


Hon har skrivit och sjungit introt till James Bond: Skyfall, vilket hon blev belönad med en Oscar 2014, en Grammy och en Golden Globe. Hon har under sin karriär hittills blivit belönad med åtta Grammys varav hon vann sex under en och samma kväll, rekord för en kvinnlig artist. Hon är en av världens bäst säljande artister.


Adele har ett flertal gånger uttalat sig om sin problematiska relation till alkohol och berättar alkohol tillsammans med en stark kärlek till sitt ex gjorde att hon ställde in sin USA turné. 


Följ Adele på Instagram under @adele för en inblick i stjärnans vardag och ofiltrerade artistliv.

Visa resten ↓