Adele Laurie Blue Adkins

Adele Laurie Blue Adkins föddes den 5 maj 1988 och är en brittisk sångerska som sjunger jazz och soul. Hon gifte sig 2016 med Simon Konecki, VD för Drop4drop och de har en son tillsammans. 

2019 meddelade representanter för Adele att paret skiljer sig efter tre år som gifta. 


Hon slog igenom efter att en kompis publicerat en av hennes demos på Myspace. Genombrottet ledde till hennes första album "19" som släpptes i oktober 2007. Adeles internationella genombrott skedde när hon släppte singeln "Rolling in the deep" som blev en världshit 2011. Hon släppte 2015 sin tredje skriva "25" som innehöll hiten "Hello" och "When We Were Young".


Hon har starka band till sin hemstad Tottenham som hennes första singel "Hometown Glory" handlar om. Hon är även ett stort fan av Tottenhams fotbollslag "Tottenham Hotspur FC". 


Hon har skrivit och sjungit introt till James Bond: Skyfall, vilket hon blev belönad med en Oscar 2014, en Grammy och en Golden Globe. Hon har under sin karriär hittills blivit belönad med åtta Grammys varav hon vann sex under en och samma kväll, rekord för en kvinnlig artist. Hon är en av världens bäst säljande artister.


Adele har ett flertal gånger uttalat sig om sin problematiska relation till alkohol och berättar alkohol tillsammans med en stark kärlek till sitt ex gjorde att hon ställde in sin USA turné. 


Följ Adele på Instagram under @adele för en inblick i stjärnans vardag och ofiltrerade artistliv.

Visa resten ↓
7 Maj, 09:02
Den amerikanska artisten Miley Cyrus slår rekord med "Flowers". Låten som släpptes i januari har redan passerat en miljard strömningar på Spotify. Det är hittills kortaste tiden för en låt att passera miljardgränsen, skriver NME.
29 Apr, 12:46
Hollywoodstjärnan Tom Cruise ansluter till de kändisar som står för underhållningen i samband med brittiske kung Charles kröning, rapporterar BBC.
28 Apr, 11:42
Egyptiska myndigheten för turism och antikviteter kritiserar Netflix val av skådespelare i dokumentären "Queen Cleopatra".
28 Apr, 06:24
På torsdagskvällen amerikansk tid sändes den brittiske programledaren James Cordens sista avsnitt av "The late late show" från Los Angeles.Jag har kämpat för att sätta ord på vad de senaste åtta åren har betytt för mig, sade en känslosam programledare.
24 Apr, 21:20
Tre män har gripits i Sydafrika för att ha stulit en 2,5 meter lång nilkrokodil från en gård i Hartbeesfontein i Nordvästprovinsen.
24 Apr, 20:24
2016 åkte Adele runt i ett regnigt London tillsammans med James Corden och klippet där hon rappar till Nicki Minajs "Monster" har visats fler än 260 miljoner gånger på Youtube. Nu är det dags igen.
15 Apr, 01:30
Katy Perry, Lionel Richie, Take That och Andrea Bocelli kommer att uppträda i samband med brittiske kung Charles kröning, uppger BBC.
26 Feb, 20:58
Att fixa underhållningen till kung Charles kröning den 6 maj har visat sig vara en svårare nöt att knäcka än vad Buckingham Palace hade räknat med. Nu sällar sig Harry Styles till raden av artister som tackar nej till uppdraget att uppträda på kröningskonserten.
3 Feb, 05:00
Med sina fyra nomineringar ligger Abba bra till inför den stundande Grammy-galan i USA. Även Snoh Aalegra och Ghost står för svenska prischanser men galans drottning heter Beyoncé.
16 Dec 2022, 08:13
Den sydafrikanske komikern Trevor Noah ska återigen leda Grammygalan. Det blir den tredje gången han håller i musikindustrins prisceremoni, som 5:e februari återvänder till Los Angeles efter att ha gästspelat i Las Vegas, på grund av coronapandemin.
7 Dec 2022, 16:40
Många fick sig ett gott skratt, inklusive Adele själv. Se videon här!
15 Nov 2022, 19:01
Fjolårets mest oväntade comeback har inte gått spårlöst förbi i musikvärlden. När Grammynomineringarna avslöjades gick inte mindre än fyra av dem till Abba, som bland annat har chans på en Grammy för årets album.
12 Okt 2020, 11:38
R 'n' b-sångaren Chris Brown åkte hem till Adele mitt i natten. Där stannade han flera timmar. Det nattliga besöker väcker nu frågor om vad som pågår mellan stjärnorna.
31 Aug 2020, 17:17
Adeles senaste instagram bild drar till sig mycket kritik och känslor. Stjärnan anklagad för kulturell appropriering.
18 Maj 2020, 13:54
Sångerskan Adele har blivit väldigt omskriven efter sin extrema viktminskning. Men nu berättar hennes PT hur det egentligen ligger till.
8 Maj 2020, 10:49
Superstjärnan Adele har en ny look – men det handlar inte bara om den enorma viktminskningen. Hennes ansikte har också förändrats rejält – och det kan mycket väl vara flera olika skönhetsingrepp som är hemligheten.
6 Maj 2020, 09:08
Superstjärnan Adele har gått ner över 30 kilo med hjälp av pilates och nyttigare kost. Nu gör hon comeback på sociala medier – och fansen kan inte tro sina ögon.
29 Apr 2020, 21:00
Superstjärnan Adele har rört upp starka känslor på sociala medier. På en bild tycker många att sångerskan är oigenkännlig. Läs mer här!
16 Apr 2020, 19:51
Superstjärnan Adele och exmaken Simon Konecki är mitt uppe i en skilsmässa ​– något som kan stå sångerskan dyrt. Läs mer här!
11 Feb 2020, 11:02
Superstjärnan Adele har förändrats en hel del på kort tid. På Beyoncé och Jay-Z:s fest så chockade hon en av gästerna totalt.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.