Adele
Adele har slutat dricka alkohol. - Foto: Stella Pictures.

Adele: "Därför slutade jag dricka alkohol"

Adele avslöjar att hon sedan tre månader tillbaka är nykter. Under sin konsert i Las Vegas så öppnade Adele upp om anledningen till att hon slutat dricka alkohol.


Sångerskan Adele har slutat dricka alkohol. Under en konsert i Las Vegas avslöjade hon anledningen. 

– Jag var på gränsen till att bli alkoholist i 20-årsåldern, sade hon, enligt The Guardian.

Adele, 35, berättade om beslutet under mellansnacket och uppmanade publiken att njuta av sina drinkar. Själv slutade hon dricka för tre och en halv månad sedan.

— Så drick era whiskey sour. Jag är väldigt, väldigt avundsjuk..., sa hon från scenen.

Adele har slutat att dricka alkohol. Bildkälla: Stella Pictures.

Adele om sin pappas alkoholism 

Den brittiska sångerskan har varit öppen med att hennes pappas alkoholmissbruk var en av anledningarna till att hon förlorade kontakten med honom. Pappan avled för två år sedan.

— Jag har alltid varit fascinerad av alkohol. Det kom emellan min pappa och mig, så jag ville ta reda på vad som var så bra med det, berättade Adele i en intervju med tidningen Vogue härom året.

Adele. Bildkälla: Jordan Strauss/Invision/AP, File/TT Bild

Adele har också berättat att hennes drickande gick över styr under coronapandemin då samhället var nedstängt och hon tvingades tillbringa så mycket tid hemma.

— Mitt drickande började tidigare och tidigare för varje dag, sade hon i intervjun.

Adele och pojkvännen Rich Paul i maj 2023. Kort efter att den här bilden togs slutade Adele dricka alkohol. Bildkälla: AP Photo/Mark J. Terrill/TT Bild

Andra kändisar som inte dricker alkohol

Tidigare har Nyheter24 skrivit om hur allt fler och fler svenska kändisar har valt bort alkoholen. Några svenska profiler som spolat kröken är Mikael Persbrandt, Simon Sköld och Josefin Dahlberg.

– Perioderna då jag sköt ut mig blev allt länge, eftersom att skammen och skulden och konsekvenserna blev värre. Då var det inte rock’n’roll utan bara sorgligt. När jag slutade hade jag nått gränsen och jag stod inför att puttas ut över den sista kanten varifrån det är nästan omöjligt att återvända. Jag hade förlorat jobbet, barnen, allt, berättade Persbrandt i en intervju med Dagens Nyheter. Bildkälla: Stella Pictures.

Även i Hollywood så har flera kändisar slutat att dricka alkohol. Kim Kardashian, Bradley Cooper och Lana del Rey är några av stjärnorna som av olika anledningar har valt att leva nyktert.

Kim Kardashian festar gärna loss – men utan sprit. Bildkälla: Stella Pictures.

I en intervju med magasinet GQ så öppnade Bradley Cooper år 2013 upp sig om varför han slutat dricka. Som 29-åring tog han sitt sista glas.

– Om jag hade fortsatt hade det förstört hela mitt liv, sa han då.

Bradley Cooper tog sitt sista glas innan han fyllde 30. Bildkälla: Stella Pictures.


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!