Onsdag 6 Jul
Stockholm

Adriana Lima

Adriana Lima är en världskänd brasiliansk fotomodell mest känd för att vara en av Victoria’s Secret Angels. Hon är född 12 juni år 1981 i Salvador, Bahia. Hon har bland annat varit på omslag av modemagasin som ELLE, Harpers Bazaar, GQ, Arena, Vogue och French Revue.


Limas inledde sin karriär som 15-åring. När hennes skolkompis inte vågade medverka i en modelltävling själv så ställde Lima upp tillsammans med henne och efter en kort tid svarade tävlingssponsorerna om Adriana ville vara med i tävlingen “Supermodel of Brazil”. Hon tackade ja och kom på första plats. 1996 var hon med i Supermodel of the World där hon kom på andra plats och tre år senare flyttade hon till New York och skrev kontrakt med Elite Model Management.


Efter att hon skrivit på kontraktet växte hennes modellportfolio snabbt, hon blev bland annat runway-modell för Vogue, Marie Claire, gick på catwalken för Vera Wang, Giorgio Armani och Valentino, och hon fortsatte bygga ut sin portfolio genom att göra fotoarbeten för sminkmärket Maybelline och var mellan 2003- och 2009 TV-modell och var med i Company’s första kalender. Omslaget hon var med på i GQ det året blev så populärt att tidningen var den bäst säljande tidningen det året.


Sedan 2009 är Adriana gift med basketspelaren Marko Jaric och tillsammans har de döttrarna Valentina (2009) och Sienna (2012).

Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.