Söndag 3 Jul
Stockholm

Alcazar

Den svenska pop- och discogruppen Alcazar hade sin absoluta peak i början av 2000-talet och deras låtar spelades flitigt på radio.


Gruppen bildades 1998 och bestod från början av medlemmarna Tess Merkel, Andreas Lundstedt och Annika Kjærgaard (mer känd under sitt artistnamn Annikafiore).


Den första stora internationella hiten kom år 2000 när de släppte Crying at the Discoteque som gjorde succé över hela världen och blev listetta i Brasilien. I februari 2002 blev låten Sexual Guarantee gruppens debutlåt på Trackslistan här i Sverige.


Samma år blev trion en kvartett, när gruppen utökades med Andreas Lundstedts pojkvän Magnus Carlsson och de körde på tillsammans alla fyra mellan 2002-2005. Sen tog gruppen en paus medan Andreas medverkade i en musikal och Magnus Carlsson ville satsa på en solokarriär.


Sommaren 2007 återförenades gruppen och framträdde i London, men utan Magnus och Annikafiore. Istället teamade de ihop sig med Lina Hedlund och blev en trio igen som satsade på både albumsläpp och turné.


Framgången fortsatte i några år, men gruppen pausades på obestämd tid 2011, för att sen återuppstå i Melodifestivalen 2014. Men det var inte första gången de var aktuella i sammanhanget. Alcazar har tävlat i Melodifestivalen 2005, 2009 och 2010, samt i ett pausmedley 2013. Medlemmarna har också deltagit flera gånger som soloartister och i andra gruppkonstellationer i Melodifestivalen genom åren.

Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.