Tidigare Broder Daniel-sångaren Henrik Berggren. Arkivbild.
Tidigare Broder Daniel-sångaren Henrik Berggren. Arkivbild. - Foto: Pontus Lundahl/TT

Broder Daniel gav investerare mest utdelning

Broder Daniels "Shoreline" är den låt som har gett bäst avkastning åt investerarna på Tangy Market – en digital marknadsplats för att köpa och sälja andelar i låtar.


Den ofta önskade indiepoplåten släpptes för 20 år sedan, och den har haft en värdeökning på över 1 000 procent som högst, enligt Tangy Market.

Näst bäst avkastning har man fått från Chers "Different kind of love song", följt av Christina Aguileras "Come on over".

Marknadens populäraste investeringsobjekt är "Crying at the discoteque" med Alcazar, låtsamlingen "Music royalties collection 1" av flera olika artister samt Björn Skifs-balladen "Håll mitt hjärta".

"När du investerar i musik handlar det främst om att kunna förutspå vilka låtar som kan tänkas bli populära. Det som är intressant är att även äldre låtar kan öka i värde snabbt", säger Tangy Markets vd Linda Portnoff i ett pressmeddelande.

TT
/
Senaste nytt

Robinson-Pelle, det blev bråk i mitt hem på grund av dig

Bekräftat: Samir & Viktor i Melodifestivalen

Det är sex år sedan sist. Nu är Samir & Viktor tillbaka i Melodifestivalen. SVT har inlett presentationen av bidragen i nästa års tävling.

Julkalendern har haft premiär – här är SVT-tittarnas dom: "Så trött på..."

1 timme sedan
"Trolltider – legenden om Bergatrollet" har äntligen haft premiär i SVT och tittarna har redan börjat tycka till om julkalendern i sociala medier.

Nu avslöjar Paow sin nya skönhetsoperation: "Läskigt och ont"

1 timme sedan
Paulina "Paow" Danielsson är iväg på ännu en "operationsresa" med destination Istanbul, Turkiet. Där ska hon genomföra två stora och omfattande skönhetsoperationer.

Lisa Ekdahl åker på "Vem vet?"-turné

1 timme sedan
30 år efter att Lisa Ekdahl slog igenom med sin låt "Vem vet?" gör hon en "Vem vet vintage tour". Med start 3 april nästa år i Trollhättan besöker pop- och jazzsångerskan 12 svenska städer med en jubileumsturné där musiken framför allt kommer från hennes debutalbum "Lisa Ekdahl".

Populära "Spöktimmen" utsedd till årets podcast

2 timmar sedan
"Spöktimmen" har röstats fram till årets podcast och blev dessutom årets intervjupodd i Guldpoddens årliga omröstning. "Spöktimmen", som görs av journalisterna Jenny Borg och Elin Ek, tar upp true crime-fall och mysterier – gärna med övernaturliga inslag.