Lunchhundarna, tidernas bästa affärsidé?
1 av 7
Lunchhundarna, tidernas bästa affärsidé?
Eller är det Taxi Tjyvstopp månne?
2 av 7
Eller är det Taxi Tjyvstopp månne?
Eller gamingbussen för gamla?
3 av 7
Eller gamingbussen för gamla?
En food truck som serverar ogräs – låter snårigt, eller?
4 av 7
En food truck som serverar ogräs – låter snårigt, eller?
Biblioteket för paraplyer – aldrig mer blöt!
5 av 7
Biblioteket för paraplyer – aldrig mer blöt! - Foto: 541590
Gammal hjälper ung, ung hjälper gammal – perfekt?
6 av 7
Gammal hjälper ung, ung hjälper gammal – perfekt?
Varför inte ett företag som hjälper dig med ett sista statement?
7 av 7
Varför inte ett företag som hjälper dig med ett sista statement?

7 galna affärsidéer någon borde sno

Drömmer du om att ha ditt eget företag men har lite svårt med att komma på den där perfekta idén? Varsågod – här kommer sju sjuka idéer som faktiskt kan funka!


1. Lunchhundarna

Har du hund? Äter du lunch? Tänk dig kombinationen hunddagis och lunchcatering! Kunderna får god vällagad lunch varje dag och det bästa av allt, den levereras av deras allra bästa vänner! Lite gos och biff med lök och sedan känns eftermiddagstimmarna mycket lättare för både hund och matte/husse.

2. Taxi Tjyvstopp

Det borde vara billigare att åka taxi! Och att ta körkort! Taxi Tjyvstopp är en kombination av körskola och taxi där kunden och eleven delar på notan. Det tar kanske lite längre tid än vanligt att komma fram p.g.a. ovana att hitta dragläget, men det är å andra sidan mycket billigare!

3. Seniorgaming

Varför ska landets åldringar lyssna på folkmusik? Varför skulle de inte till exempel kunna få spela dataspel istället? Tänk dig en buss som turnerar mellan landets äldreboenden, full med senioranpassade spel som är lämpliga för andra än tonåringar. Bara för att man blir gammal slutar man ju inte vilja ha kul.

4. Expert Hjälper Expert

Pensionärer har ibland lite svårt att förstå den moderna tekniken. Det har inte högskolestudenter. Men de har å andra sidan skral ekonomi. De borde kunna hjälpa varandra! Tänk byteshandel: strömming byts mot streaming, bullar mot brandvägg, fiskpudding mot Facebook-konto.

5. Ett Sista Statement

Visst är det irriterande att du kommer att tappar kontrollen över ditt sociala varumärke när du dör? Men döden måste inte vara slutet! Det borde helt klart finnas en tjänst där man kan designa sitt eget farväl till världen. En specialkista utformad efter just DIN personlighet/favoritlag/älsklingshusdjur/musiksmak/whatever.

6. Paraplybiblioteket

Paraplyer är mer otrogna än Paradise Hotel-deltagare och ligger hellre kvar var som helst än kommer med just dig hem. Tänk dig ställ med paraplyer spridda över stan där paraplyerna är gratis, så länge du lämnar tillbaka dem i ett annat ställ. (Om du får hemsläp kostar det 79 kronor.)

7. Maskros till middag 

Rätt ställe för ogräs brukar vara komposten, men det kan lika gärna vara en tallrik! Tänk dig en food truck som kör runt full med trädgårdsmästare och kockar. De rensar trädgården åt dig och sedan serverar de dig ditt ogräs till middag!

--

Om du vill läsa om fler innovativa affärsidéer kan du göra det på unionen.se/företag


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!