- Foto: Mats Andersson/SCANPIX

"Jag åker till Istanbul minst tre gånger per år"

Meral Tasbas, bloggerska och före detta Baren-deltagare, berättar varför just du ska åka till Veckans destination Istanbul.


Meral Tasbas älskar Istanbul. Själv åker hon dit flera gånger om året och enligt henne själv är det lätt att bli "dyngrak" i staden.

– Istanbul är en fantastiskt stad, har du väl varit där vill du tillbaka. Själv åker jag till Istanbul minst tre gånger per år, säger Meral till Nyheter24.

Har du något speciellt minne därifrån?

– Tyvärr. Jag har knappt några minnen från Istanbul eftersom att jag ALLTID är dyngrak. För mig är Istanbul en otrolig partystad, men man måste känna rätt människor, annars hamnar man i slummen typ.

Tempot är högt i staden och det passar Meral perfekt. Hon gillar när det är lite kaos.

– En stad med 16 miljoner är en stad med tempo. Jag gillar hets och kalabalik. Jag brukar hänga på Europasidan eftersom alla mina kompisar bor där.

Har du något bra tips på vad man ska göra i Istanbul?

Restaurangen  Papermoon ( Ligger i gallerian Akmerkez) är schysst. Om man vill förfesta är det en bar vid namn Lucca som gäller. Istanbulsocieteten hänger där. Det är mitt favoritställe. Dock kostar det skjortan. En drink: 200 kr minst.

Bästa nattklubb skulle jag nog säga är Reina, Angeliq. Bästa gallerian heter Istiniye park.

Besöker man Istanbul måste man också gå till en "hamam" (turkiskt bad). Ligger hur många som helst i Taxim området. Sedan tycker jag Istanbul är bäst under våren. Alla uteserveringar är smockade och allt är helt jävla underbart, säger Meral.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!