"Det finns inga dåliga klubbar i Berlin"

DJ:n Nadja Chatti om vad du inte får missa i Berlin:


Vilka klubbar är bäst respektive sämst i Berlin i vår?

– Jag är ledsen, men det finns inga "dåliga" klubbar i Berlin. Musiken och klubbarna är alla lika unika som människorna som går dit. Har inte varit på ett enda ställe i Berlin som inte gjort intryck på mig. Nästan bara positiva erfarenheter

– Festerna pågår som många vet hela tiden. Jämt och ständigt. Men sommaren är en klass för sig då klubbar och arrangörer flyttar ut till parkerna, och festivalerna runt om staden pågår. Ett tips är Open air-festen Nation of Gondwana. En timme från centrala Berlin med pendeltåg och du hittar ett minne för livet.

När är den bästa festen i Berlin?

– Det finns så många! Men första gången min vän Alba tog mig till Berlin måste nog få knipa förstaplatsen. Det var så fint och jag blir liksom rörd när jag tänker på den resan.

– Jag kommer aldrig att glömma första gången hon tog med mig till Golden Gate och Berghain. Det var stort, dekadent och tog andan ur mig. Som en käftsmäll liksom. Så annorlunda från vår lilla stad. För övrigt måste Berlin upplevas, det är omöjligt att försöka förklara.

Hur ofta är du där?

– Jag är där så ofta jag kan. En gång i månaden.

Varför är det så bra klubbliv i Berlin?

– Därför att alla gör vad fan de vill och det är helt ok. Frihet ger mångfald och det är precis så den typiska Berlinaren verkar vilja leva. Sen att det inte finns så många som pekar finger kanske inte alltid är så bra. Man har sett en del skräckexempel.

/
DJ
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
BILDEXTRA: Berlin