I Bobs skugga

- 26/03/2010, 12:48 -
1 av 7

Aaron Eklöf

2 av 7

3 av 7

4 av 7

5 av 7

6 av 7

7 av 7

Föreställ dig en skymning på en silkeslen karibisk strand när kokosnöten knäcks och de dumma frågorna ställs.

En dröm för regntrötta skandinaver som snart är möjlig varje dag i livet. Och inte längre än några timmar bort med färja från Göteborg.

I sommar öppnar Stena Line The Reef; ett ekologiskt badhotell i karibisk anda i Fredrikshavn, i anslutning till deras färja.

The Reef är byggt som en ö och är ett ekosystem i miniatyr som skiftar med solens gång var tredje timma, från dagsljus till åskväder. Den som håller uppsikt kan se spår av djur och lyssnar man noggrant hör man apor, aror och syrsor.

Här finns åtta olika pooler att sjunka in i små vita rum uppe på berget eller i grottan. Om hemmavädret vill sig väl finns det utomhuspool och bastu på terass. Tröttnar man på att ligga i pool kan man bli aktiv i rutschkanan eller varför inte upplevelseduschen. Allt på däck i ett sommarvackert Danmark.

– Vi har utgått från nordbornas etablerade bild av Karibien, men också kryddat med sagans och äventyrets magi, säger Erik Nissen Johansen, ägare och kreativ chef på Stylt Trampoli, som har stått för utsmyckningen.

– Ljud, ljus, växter och överraskningar har varit vårt fokus för att skapa en upplevelse som sträcker sig långt utöver en traditionell simhall.

Någonstans kan man se Bob Marleys skugga som en visuell piltavla till Lobster Bobs bar, där solen skiner med neonljusen, som är rik på olika sorters rom. Pröva en god mandarindrink och låt kroppsspråket tala när du glider ner, direkt inspirerad från hamnarna Evert Taube sjöng om i baktakt.