1 av 2
- Foto: All Over Press
2 av 2

Quetzala: Oljemiljardärer, lyxfruar och wags i London

Nyheter24:s nöjeschef Quetzala Blanco tipsar dig om vad du absolut inte får missa i London.


Veckans destination, London, är en stad full av liv. Här trängs röda dubbeldäckarbussar tillsammans med miljontals människor på väg genom Picadilly Circus med alla dess neonljus och vidare runt i staden.

Inom stadens gränser talas 300 olika språk - vilket gör staden till en pulserande plats av kultur, religion och mångfald.

Nyheter24:s nöjeschef Quetzala Blanco älskar London. I själva verket är hon så pass förtjust i staden att hon besökt den hela sju gånger.

– Det är en grym stad. Det enda som är synd är att man måste ha så mycket pengar för att ha riktigt roligt där. Det är dyrt på alla sätt och vis. På både gott och ont.

Vilket är ditt bästa minne från staden?

– Jag kan inte välja riktigt...Antingen när jag var där med mamma och min syrra för att se på Dexys Midnight Runners konsert. Vi bodde i ett fantastiskt viktorianskt hus med liten trädgård, drack mängder av rödvin, kollade på teve, shoppade på Covent Garden och gick på bio. Det var inte heller dumt när jag var där senast, med mitt ex. Vi drack champagne på femstjärniga hotell, shoppade på Chanel, bodde som kungar och hängde på skumma medlemsbarer.

Vart ska man absolut shoppa om man är i London?

Jag älskar shoppingen på Browns Fashion. Där har de exakt allt man kan tänkas vilja lägga vantarna på. Annars är jag väldigt enkel av mig och gillar att gå in exakt alla superbutikerna på Old Bond Street. Chanel, Prada och allt det där. Lika kul att kolla på oljemiljardärer, lyxfruar och wags som själva kläderna.

Vilka är dina smultronställen i London?

– När jag var liten tvingade alltid pappa med mig på varenda museum i hela stan. Helst skulle flera olika avverkas på en och samma dag. Min favorit är fortfarande Courtauld Gallery. Jag kan stå och psykostirra på William Turners verk lika länge som jag skulle stirra på nån het kille man raggar upp i en bar.

Vilka ställen ska man undvika? Varför?

– Undvika och undvika. Man ska inte undvika nånting i en stad! Men det var väldigt roligt när jag bodde i förorten Homerton och såg på ett teveprogram om Englands farligaste platser. Homerton kom på första plats. Bummer!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!