Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Videospecial: Festa i Amsterdam

- 03/05/2010, 15:53 -

JUHA ROININEN/SCANPIX

Prova 150 olika ölsorter, lyssna på livemusik och dansa i timmar med tusentals andra på Sensation.

Veckans destination, Amsterdam, är staden med ändlöst nöjesutbud.

Med ett nattliv som platsar på världstopplistan finns det mycket att se - och massvis med klubbar att besöka.

Mjukstarta din fredagskväll med ett besök på den sofistikerade puben Arendsnest (Herengracht 90). Här finns 150 sorters holländskt öl.

Fortsätt vidare mot Melkweg (Lijnbaansgracht 234 A), ett gammalt mejeri som numera huserar ett kulturkomplex. Här kan du gå på bio, titta på teater eller lyssna på rock, metal och pop i konserthallarna.

Avsluta din kväll på klubben Paradiso (Weteringschans 6-8), beläget i en gammal kyrka med slående akustik. Här spelas både livemusik och dansmusik.

Sist men inte minst. Glöm för allt i världen inte att knipa en biljett till musikeventet Sensation som bland annat hålls i Amsterdam. Gå på Sensation White för riktigt grym housemusik eller Sensation Black för dig som gillar tung hardcore och hardstyle. 

Men förbered dig på att det kommer bli trångt. Varje år säljs 40-45 000 biljetter till varje event, som varar i flera timmar.

I år kommer Sensation till Amsterdam den 3 juli. Glöm dock inte att du måste klä dig helt i vitt/svart på konserterna.

Nattklubben Escape i Amsterdam:

Sensation White:

Sensation Black: