1 av 2
- Foto: The Crowns.
2 av 2
- Foto: The Crowns.

Klubbkungen: Här känner jag mig hemma

Rockstjärnan Valentine Crouwel guidar dig genom Amsterdams klubbdjungel.


Valentine Crouwel är 25 år gammal, sångare i bandet The Crowns, student - och född i Amsterdam.

Här har han bott hela sitt liv. Dagarna är en salig blandning av studier på Vrije Universiteit, svettiga spelningar med bandet och vilda festnätter ute på stan.

Valentine tar sitt liv med en nypa salt - och menar att staden fungerar lite på samma sätt. Här finns enligt honom själv "många obekymrade människor".

Staden är full av historiskt vackra och kulturella platser, men 25-åringen har sitt eget smultronställe.

– Jag gillar verkligen Vondelpark, det är den största parken i Amsterdam. Det är väldigt lugnt där och under sommaren är den full av människor som grillar och dricker öl, säger Crouwel till Nyheter24.

Valentine är en van klubbesökare vars nuna ofta ses ute på stan. Och han vet exakt vilka klubbar som är värda att besöka. Som musiker föredrar han dock barer med livemusik.

– Det finns några klubbar och barer som är extremt bra. Om du vill stöta på holländska kändisar så gå till Jimmy Woo. Har du svårt att komma in? Testa Paradiso och The Melkweg, två andra coola klubbar.

– Personligen är jag mer förtjust i livemusik, vilket gör mig till lite av en stamgäst på The Waterhole och Bourbon Street, tillägger Crouwel för Nyheter24.

Under sitt första besök i Stockholm blev han förälskad i Cheap Mondays stuprörsjeans, men i Amsterdam får han hålla till godo med annat.

– Gillar du dyra kläder så rekommenderas ett besök på P.C. Hoofstraat där du kan hitta alla toppmärken, eller Magna Plaza Mall. Dock är min favorit distriktet Negen Straatjes, där man hittar många undergroundbutiker fulla av vintageplagg.

Kort och gott är Amsterdam staden där du kan hitta det mesta. Och Valentine själv har inga planer på att flytta.

– Här känner jag mig hemma, avslutar 25-åringen för Nyheter24.

The Crowns - Yeeeaaahhh:

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!