Måndag 19 Apr
Stockholm

Lev la dolce vita i Rom

Partyliv finns det gott om i Rom. Men det kan vara svårt att tro vid första anblick då staden känns oskyldig med sina många kyrkor och gränder.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Vad du än är ute efter i partyväg så finns det säkert något för dig i "den eviga staden Rom".

Om du vill ha party hela natten ska du bege dig till festgatan Via di Monte Testaccio där även många romare väljer att spendera kvällen.

Gatan är fullpackad med diskotek och barer och påminner lite om en bargata på ett charterresemål.

Om du vill besöka ett riktigt stort uteställe ska du gå till ett av Roms störsa och fashionabla diskotek, Goa.

Är du mer typen som vill ta det lite lugnt och befinner dig på en romantisk resa så är kvarteret Trastevere något för dig.

I dessa charmiga omgivningar finner du mysiga barer, restauranger och gatumusikanter i varje hörn. Känslan av Lady och Lufsen är inte långt borta när du spatserar omkring här.

Stadsdelen San Lorenzo kan jämföras med Södermalm i Stockholm.

Det är en del av Rom där universitetsområdet ligger i utkanten och detta präglar själva området. Detta är Roms alternativa kvarter där turisterna är sällsynta och de romerska ungdomarna är många.

Förr i tiden var detta slitna arbetarkvarter men nu ligger här coola barer, spännande vintagebutiker, ateljéer och restauranger.

San Lorenzo är kvarteret för dig som vill se en annan sida av Rom och som inte vill spendera alldeles för mycket pengar på att äta och dricka.

Ett av Roms störsa diskotek, Club Goa:

Känslan i charmiga Trastevere är som att befinna sig i Lady och Lufsens värld:

Kommentera
Kopiera länk
Dela