1 av 2
- Foto: Jurek Holzer/Svd/Scanpix
2 av 2
- Foto: Christine Olsson/Scanpix

Tapas, gazpacho och skaldjur på flygande fat

Malaga erbjuder spännande spanska specialiteter som tapas, gazpacho och skaldjur från trakten. 


Tapas är det vanligaste att äta i regionen Andalusien och i hamnstaden Malaga avlöser tapasbarerna varandra.

Ordet tapas har kommit till från ordet tapa som betyder "tak" eller "ta skydd" och kommer från förr i tiden då man satte en assiett med tilltugg ovanpå sitt vinglas som skydd mot flugor.

Förutom att tapas är gott är det ett ypperligt tillfälle att smaka på olika spanska delikatesser och mingla med lokalbefolkningen.

Något som också är typiskt att äta i Malaga är gazpachon - den kalla soppan som är gjord på råa grönsaker.

Receptet härstammar från Andalusien och det finns massvis med restauranger som serverar denna lokala rätt.

Att missa restaurangen El Tintero II är väldigt dumt. På detta unika ställe beläget vid stranden finns inga menyer.

Däremot springer servitörerna fram och tillbaka från köket med fisk och skaldjur på olika fat (som självklart är från området). Ser man något man vill ha - är det bara att ropa och rätten är din.

En av de bästa och mest omtyckta restaurangerna i Malaga är Tapeo de Cervantes. Den här lilla restaurangen med äkta spansk atmosfär serverar både traditionell tapas och mer moderna tapas.

Det är prisvärt, personligt och servicen är fläckfri.

Omtalade Café de Paris serverar traditionella spanska rätter på modernt vis.

Stället sägs servera helt fantastisk mat men är ganska dyrt. Men med tanke på stjärnan i Michelinguiden är det kanske inte så konstigt.

/
Mat
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!