Onsdag 6 Jul
Stockholm

Bästa indieklubbarna i Madrid

1 av 2
2 av 2

Charmigt slitet och kända dj:s - här är Madrids bästa indiehak.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Svenska Teo Jenisch bor i Madrid och gillar gammal synthpop och indie. Här tipsar han om tre av hans favoritklubbar i staden.

Olivera (Calle de Santo Tomé 8) ligger gömt på en bakgata i Chueca. Alla soffor och fåtöljer är lagom slitna och klädda i röd sammet.

Över baren hänger en stor röd kuliss även den av röd sammet som ser ut att vara från en gammal biograf. Stora pelare som påminner om antikens Rom återfinns i mitten av baren som är ett enda stort rum.

Förutom en golvlampa är det endast några levande ljus som lyser upp.

Madrid är ungefär tio år efter i tekniken - på en laptop version äldre jobbar winamp med att mixa in Pixies låt Where is my mind och dekadensen är fulländad.

Klientelet är runt 30. Bartjejen är trevlig och öl finns inte på fat men vem behöver det när hon kan göra en fin mojito.

På en tvärgata till Gran Via ligger Ocho y medio (Calle Mesonero Romanos 13). Det är ett litet ställe men Lady Gaga fick ändå plats att uppträda här för inte så länge sedan.

En hel del gaykillar och hipsters dansar till disko och indie. Det kostar åtta till tio euro att komma in - då får man en valfri drink på köpet.

Klubben Independance (Calle de Santa Engracia 17) stannar sällan på samma ställe längre än ett år eller två. Till nuvarande plats går ungdomar runt 20 som gillar indierock.

Från en balkong en trappa upp kan man titta ner på det stora dansgolvet, där idel brittiska stjärnor från igår (Jarvis från Pulp, Mani från Joy Division och New Order etcetera) har fått spela skivor.

Är man bekant med ägarna, eller skriver upp sig på en lista från deras hemsida får man två drinkar och inträdet för tio euro. Olika temakvällar - till exempel Oasis, Smiths, Morrissey och Depeche Mode fyller nätterna på klubben torsdag till lördag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Viktmobbning som skadar en människa

Publicerades: 23 Apr 2012, 11:24

Se Rihannas galna kurvor i minibaddräkt

Publicerades: 18 Jan 2012, 14:09

Veckans biotopp - barnfilmerna fortsätter regera

Publicerades: 11 Nov 2011, 13:48

Vilken är världens bästa plats?

Publicerades: 28 Okt 2011, 07:39

Kelly Osbourne ger sig på Kate Middleton

Publicerades: 8 Aug 2011, 14:00

BildExtra - Victoria Silvstedts heta sommar

Publicerades: 5 Aug 2011, 07:35

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.