1 av 2
- Foto: Chris Pizzello
2 av 2
- Foto: Joel Ryan

Bästa indieklubbarna i Madrid

Charmigt slitet och kända dj:s - här är Madrids bästa indiehak.


Svenska Teo Jenisch bor i Madrid och gillar gammal synthpop och indie. Här tipsar han om tre av hans favoritklubbar i staden.

Olivera (Calle de Santo Tomé 8) ligger gömt på en bakgata i Chueca. Alla soffor och fåtöljer är lagom slitna och klädda i röd sammet.

Över baren hänger en stor röd kuliss även den av röd sammet som ser ut att vara från en gammal biograf. Stora pelare som påminner om antikens Rom återfinns i mitten av baren som är ett enda stort rum.

Förutom en golvlampa är det endast några levande ljus som lyser upp.

Madrid är ungefär tio år efter i tekniken - på en laptop version äldre jobbar winamp med att mixa in Pixies låt Where is my mind och dekadensen är fulländad.

Klientelet är runt 30. Bartjejen är trevlig och öl finns inte på fat men vem behöver det när hon kan göra en fin mojito.

På en tvärgata till Gran Via ligger Ocho y medio (Calle Mesonero Romanos 13). Det är ett litet ställe men Lady Gaga fick ändå plats att uppträda här för inte så länge sedan.

En hel del gaykillar och hipsters dansar till disko och indie. Det kostar åtta till tio euro att komma in - då får man en valfri drink på köpet.

Klubben Independance (Calle de Santa Engracia 17) stannar sällan på samma ställe längre än ett år eller två. Till nuvarande plats går ungdomar runt 20 som gillar indierock.

Från en balkong en trappa upp kan man titta ner på det stora dansgolvet, där idel brittiska stjärnor från igår (Jarvis från Pulp, Mani från Joy Division och New Order etcetera) har fått spela skivor.

Är man bekant med ägarna, eller skriver upp sig på en lista från deras hemsida får man två drinkar och inträdet för tio euro. Olika temakvällar - till exempel Oasis, Smiths, Morrissey och Depeche Mode fyller nätterna på klubben torsdag till lördag.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Viktmobbning som skadar en människa

23 Apr 2012, 11:24

Se Rihannas galna kurvor i minibaddräkt

18 Jan 2012, 14:09
Rihanna - hetare än någonsin. Se stjärnans privata bikinibilder.

Veckans biotopp - barnfilmerna fortsätter regera

11 Nov 2011, 13:48
Här är biofilmerna som setts mest under veckan som gått på svenska biografer.

Vilken är världens bästa plats?

28 Okt 2011, 07:39
Nu har du en unik möjlighet att tävla på dayviews.com. Vilken tycker du är din favoritplats runt om i världen? Ta ett foto på platsen och var med och tävla.

Kelly Osbourne ger sig på Kate Middleton

8 Aug 2011, 14:00
Förra veckan var Christina Aguilera det utvalda offret. Nu är det Kate Middletons tur att hånas av Kelly Osbourne.

BildExtra - Victoria Silvstedts heta sommar

5 Aug 2011, 07:35
Glittrande glamour, strandmys, gummibåtar, partyn och svalkande bad i Saint Tropez. Det är några saker som den blonda pinglan Victoria Silvstedt har roat sig med i sommar. Hon syns ständigt med sin pojkvän Maurice.